De duizelingwekkende cijfers van M-N-M op recordavond PSG

26 oktober 2022, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain versloeg het Maccabi Haifa van Tjaronn Chery dinsdagavond met maar liefst 7-2. In het eigen Parc des Princes was zowel Lionel Messi als Kylian Mbappé tweemaal trefzeker. Ook Neymar, het derde lid van het aanvallende supertrio van de Parijzenaars, kwam tussentijds op het scorebord.

Danzij zijn twee treffers staat Messi in alle competities inmiddels op elf doelpunten voor PSG dit seizoen. Omdat hij ook de 3-0 van Neymar én het laatste doelpunt van Carlos Soler voorbereidde, staat hij nu bovendien op 12 assists. Messi is daarmee de eerste speler in de vijf grootste Europese competities die dit seizoen zowel in doelpunten als assists in de dubbele cijfers weet te geraken.

De ongekend hoge doelpuntenproductie betekende daarnaast de evenaring van een clubrecord. Drie keer eerder maakten de Parijzenaars er zeven in een Europese wedstrijd. De eerste keer was in 2000, toen Rosenborg eveneens met 7-2 verslagen werd. Nicolas Anelka scoorde in die wedstrijd twee keer voor PSG. Een jaar later werd AA Gent in de halve finale van de toenmalige Intertoto Cup met 7-1 verslagen. Ook toen scoorde Anelka twee keer, evenals Jay-Jay Okocha. De openingstreffer was destijds van de voet van huidig Arsenal-trainer Mikel Arteta.

Daarna veranderde er met de komst van het Qatarese geld een hoop in Parijs. De ene na de andere wereldster streek neer in de Franse hoofdstad, en vijf jaar geleden leverde dat de derde zevenklapper op. In de Champions League werd het in 2017 tegen Celtic ook 7-1. Neymar en Mbappé scoorden allebei, en Edinson Cavani maakte er die avond twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen