Ferdinand hekelt dure United-ster: "Wil meer van hem zien"

25 oktober 2022, 22:29

Rio Ferdinand heeft zich op zijn eigen YouTube-kanaal kritisch uitgelaten over Manchester United-aanvaller Jadon Sancho. Die kwam ruim een jaar geleden nog voor 85 miljoen over van Borussia Dortmund, maar de 22-jarige aanvaller weet zelden te overtuigen voor de ploeg van Erik ten Hag. Tot verdriet van de oud-verdediger van de club: "Hij heeft gewoon geen zelvertrouwen."

De inmiddels 43-jarige Ferdinand had juist hoge verwachtingen van Sancho, die bij zijn vorige club Borussia Dortmund vaak beslissend was. "De Sancho die ik ken en heb gezien heeft echt geweldige dingen gedaan", begint hij. "Maar dat speciale dat hij had, dat is weg sinds hij op Old Trafford speelt." Voor Ferdinand is Sancho zelfs onherkenbaar: "Ik zie hem de bal voorzichtig terugspelen om maar in balbezit te blijven. Dit ben jij niet, man!"

Wel krijgt Sancho complimenten voor zijn werklust. "Ik geef hem de credits voor zijn verdedigende werk", geeft Ferdinand toe. "Maar aanvallend mist er iets", vervolgt hij, "en daar heeft United hem toch voor gehaald." Als het aan Ferdinand ligt moet Sancho veel beslissender zijn: "Hij is gekocht om teams te verwoesten. Ik wil meer van hem zien." 

Sancho is dit seizoen onder Erik ten Hag regelmatig basisspeler, maar speelt zelden de volledige 90 minuten. Zo haalde de Nederlandse trainer hem afgelopen weekend kort na rust naar de kant tijdens het gelijkspel bij Chelsea (1-1). Midweeks had Sancho nog wel een aandeel in de 2-0 overwinning op Tottenham Hotspur. Hij verzorgde in die wedstrijd de assist bij de 1-0 van Fred. Sancho hoopt nog deel uit te gaan maken van de Engelse WK-selectie, maar moet serieus vrezen voor zijn kansen om mee te gaan naar Qatar. Tijdens de laatste interlandperiode in september zat hij niet bij de selectie van Gareth Southgate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen