Potter tovert Chelsea naar laatste zestien, winst voor Sevilla

25 oktober 2022, 20:54   Bijgewerkt: 25 oktober 2022, 21:04

Chelsea heeft zich in Oostenrijk verzekerd van een plaats in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van Graham Potter won het uitduel tegen Red Bull Salzburg met 1-2 en is daardoor zeker van een plaats bij de eerste twee in groep E. In groep G won Sevilla van FC Kopenhagen, waardoor het nog altijd kans maakt op overwintering in het miljoenenbal.

Red Bull Salzburg maakte het Chelsea bij vlagen erg lastig. Toch kwamen de Londenaren voor rust op voorsprong. Mateo Kovacic schoot halverwege het eerste bedrijf de openingstreffer achter Salzburg-doelman Philipp Köhn, die even eerder al hard in botsing was gekomen met Kai Havertz maar het duel kon vervolgen.

Na rust maakte de thuisclub niet onverdiend gelijk. Chukwubuike Adamu verschalkte Kepa, die de laatste weken onder de lat de voorkeur krijgt boven de Senegalees Édouard Mendy, die hem eerder nog uit het elftal had verdreven. Chelsea moest op zoek naar een winnende treffer, en die kwam er ook. Met een fraaie uithaal besliste de Duitser Kai Havertz het duel, waardoor de Engelsen ook na de winterstop actief blijven in de Champions League.

Sevilla sowieso derde

In groep G vochten Sevilla en FC Kopenhagen voor hun laatste kans op Europese overwintering. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel twee punten verzameld, en moesten in een onderling duel in zuid-Spanje bepalen wie van de twee de derde plek voor zich op zou eisen. De Denen baarden opzien door met maar liefst zes(!) tieners in de basis te beginnen. Toch ging de winst naar de thuisclub, die door treffers in de tweede helft van Youssouf En-Nesyri, Isco en Gonzalo Montiel met 3-0 te sterk bleken voor het jeugdige Kopenhagen. Later op de avond komen  in Duitsland Borussia Dortmund en Manchester City nog in actie in dezelfde groep. Mocht de al geplaatste Engelse ploeg winnen, dan houdt Sevilla ook een kans op plaats twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen