Schreuder verdedigt Brobbey: "Hij heeft geen geheime agenda"

25 oktober 2022, 15:53

Op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Liverpool van woensdagavond is Ajax-trainer Alfred Schreuder ingegaan op eerdere opmerkingen van Brian Brobbey. De spits, afgelopen zomer door de Amsterdammers teruggekocht van RB Leipzig, had na het verloren uitduel met Napoli (4-2) onder meer gezegd dat hij vond dat hij eerder in had kunnen vallen.

"Ik had als speler ook 'ja' gezegd", glimlacht Schreuder. Hij waardeert juist de eerlijkheid van zijn aanvaller: "Bij Brian zie je geen geheime agenda, hij zegt gewoon wat hij denkt." Hoewel hij ook bedenkingen zegt te kunnen voorstellen bij de uitspraken van Brobbey, heeft Schreuder die zelf helemaal niet: "Ik vind dat juist mooi, helemaal prima."

In het bewuste duel in Napels kwam Brobbey 25 minuten voor het einde van de wedstrijd in het veld. Hij versierde na zijn entree de strafschop waaruit Steven Bergwijn de spanning leek terug te brengen door 3-2 te maken. Door een kapitale fout van Daley Blind verloren de Amsterdammers het duel alsnog met 4-2. 

Spitsenstrijd

Brobbey is sinds zijn terugkeer bij Ajax in een strijd om de spitspositie verzeild geraakt met de Ghanees Mohammed Kudus. In de laatste twee Eredivisie-duels kreeg Brobbey echter de voorkeur in de punt van de aanval. Dat betaalde hij met twee doelpunten tegen zowel Excelsior (7-1 winst) en RKC Waalwijk (1-4 winst) ruimschoots terug. Over het gehele seizoen maakte Brobbey nu acht treffers in 717 minuten, waar zijn rivaal Kudus negen keer scoorde in 673 speelminuten. Beiden zijn echter niet de meestscorende Ajacied dit seizoen: dat is Steven Bergwijn met tien doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen