Ambitieus Helmond Sport zet coach op straat na dramatische start

25 oktober 2022, 12:44

Helmond Sport heeft besloten coach Sven Swinnen per direct op straat te zetten. De Belgische coach moest het hyperambitieuze Helmond Sport dit seizoen naar promotie gidsen, maar stelde in de eerste maanden van het nieuwe seizoen teleur. De 6-0 afgang tegen Jong PSV betekende de nekslag voor Swinnen.

Assistent-trainer Tim Bakens zal de komende periode voor de groep staan bij Helmond Sport, maar van een permanente oplossing is nog geen sprake. Helmond Sport gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach die het stokje van Swinnen over kan nemen. De Belg Swinnen stond sinds afgelopen februari aan het roer bij de Brabantse club.

Helmond Sport eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en wilde deze zomer met diverse ervaren versterkingen een gooi gaan doen naar de promotieplekken. Tot dusverre verloopt dat allesbehalve gewenst. Helmond bezet momenteel de voorlaatste plaats en boekte pas drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden.

De 47-jarige Swinnen was bij Helmond Sport bezig aan zijn eerste klus op eigen benen. Eerder werkte hij als assistent en als hoofd jeugdopleiding bij KV Mechelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen