Driessen weet waarom Brobbey op de bank zat: "Dat stoorde Schreuder"

25 oktober 2022, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey lijkt zijn basisplaats bij Ajax definitief te hebben veroverd. De jonge aanvaller werd voor twintig miljoen euro teruggekocht van RB Leipzig, maar moest het de afgelopen weken regelmatig doen met een reserverol. De spits dacht dat hij al verder was dan coach Alfred Schreuder hem achtte.

Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf trapte Schreuder bewust op de rem. "Brobbey is een topspits", begint Driessen in gesprek met Veronica Offside. "Alleen Brobbey dacht dat hij er al was. Hij kwam terug bij Ajax en vond: Ik ben Brobbey, ik speel. En dat stoorde Schreuder een beetje. Ook omdat hij er op de trainingen met de pet naar gooide. Dat weet ik wel zeker."

De afgelopen weken hield Schreuder daarom vast aan middenvelder Mohammed Kudus in de spits. "Normaal gesproken zou je natuurlijk altijd zeggen: Brobbey speelt. Maar op het moment dat je niet traint en niet levert... Want hij leverde ook niet in het veld. Als je levert, en je traint niet: prima. Want Romario trainde ook nooit, maar leverde wel. Als je dat niet doet, dan ben je aan de beurt."

Brobbey was afgelopen weekend goed voor twee goals tegen RKC (1-4 zege), net als de week ervoor tegen Excelsior (7-1). De twintigjarige Brobbey scoorde tot dusverre acht keer in de Eredivisie.

Bekijk hieronder het hele item, met ook het moment waarop Schreuder zijn ontslag bij Ajax zou krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen