ED: PSV gaat in winter de markt op, Gakpo mag bij goed bod weg

25 oktober 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt zich komende winterstop te versterken met een verdediger. De Eindhovenaren overleggen defensief dramatische cijfers en lopen daardoor in de titelstrijd achter de feiten aan. Een vertrek van sterkhouders als Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré is tevens niet ondenkbaar.

Volgens het Eindhovens Dagblad oriënteert PSV zich inmiddels voorzichtig op de markt met verdedigende versterkingen. PSV kreeg dit seizoen al achttien doelpunten om de oren, elf meer dan nummer vijf FC Twente. Bovendien zijn dat evenveel tegengoals als nummer zestien SC Cambuur. Het is hét bewijs dat beterschap noodzakelijk is.

In de eerste weken van het seizoen bewees Armando Obispo niet het slot op de deur te zijn waar PSV behoefte aan heeft. De verdediger ging zondag tegen FC Groningen (4-2 nederlaag) opnieuw in de fout en is allesbehalve betrouwbaar. Ook zijn partners André Ramalho en Jordan Teze zorgden niet voor de defensieve stabiliteit die werd beoogd.

Gakpo en Sangaré

Mochten er clubs zijn die zich komende winter met een enorme zak geld melden in Eindhoven, staat PSV open voor een verkoop van de sterspelers. Het duo kan rekenen op interesse uit Engeland. Technisch directeur John de Jong weigerde afgelopen seizoen mee te werken aan een verkoop van het duo. Niet lang na dat besluit besloot PSV te breken met de technische beleidsbepaler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach wat maakt het (nog) uit of Gakpo en Sangaré blijven. Sterker dan nu wordt PSV toch niet en waarom ? Omdat het systeem, steeds maar voorzetten van Gakpo en Madueke op Luuk en/of Til is geen sterk wapen, als Gakpo en Madueke door sterke mandekking aan banden worden gelegd (zie Cambuur, Groningen o.a.). PSV moet het alleen hebben van vrije trappen, hoekschoppen en klutsballen uit de rebounds. Er zit weinig combinatie in hun spel en het is soms slaapverwekkend om hun wedstrijd uit te zitten. Ik vrees met grote vreze dat PSV uit de EL gespeeld wordt, eerst as. donderdag en dan door Bodo Glimmt. Zelfs een kampioenschap of 2e plaats in de ED wordt moeilijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens psv pompt alleen die ballen erin . En dan moet l de jong of til het doen . Te simpel allemaal ,zeker als dan een de jong geblesseerd raakt . Ik zou als psv ipv weer kopen ,eerst eens komen met een td . En dan kijken wat je wil als club .

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het wel met je eens behalve dan dat Groningen het onder controle had, want die hadden werkelijk niks te vertellen. Die wedstrijd was meer geluk dan wijsheid al maakt elke club wel een goal tegen deze pruts verdediging. Boscagli en Mauro zijn hopelijk na de winterstop terug. Dat scheelt al een hoop en Guti ipv Veerman. Ik denk dat het ook beter is dat ze 3e worden dan 2e in de EL. In de ConL hebben ze meer kans dan tegen een afvaller van de CL. Dat geld dit seizoen voor Ajax ook een niveautje hoger. Beter 3e dan 2e.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV kreeg dit seizoen al acht doelpunten om de oren, elf meer dan nummer vijf FC Twente. Weer een domme redactionele fout. Staat FC Twente op -3 tegendoelpunten dan?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen