Arbiter neemt schuld op zich na woede-uitbarsting Karsdorp

25 oktober 2022, 07:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met een duw na afloop van de wedstrijd tussen Napoli en AS Roma ging Rick Karsdorp onbedoeld de wereld over. Het leek erop dat de Nederlandse rechtsback volledig uit zijn plaat ging nadat de scheidsrechter van dienst hem een rode kaart gaf, maar dat blijkt volledig anders te zitten.

Scheidsrechter Massimiliano Irrati heeft volgens Sky Italia namelijk volledig de schuld op zich genomen voor de woede-uitbarsting van de Nederlandse verdediger. De Italiaanse arbiter ging per ongeluk op de tenen van Karsdorp staan, waardoor de rechtsachter hem wegduwde. De rode kaart die kort daarvoor werd getoond, was voor een assistent-coach van AS Roma.

Bekijk hier: de beelden van de woede-uitbarsting

Karsdorp hoeft daardoor niet te vrezen voor een forse straf, waar al hevig over werd gespeculeerd in Italië. Irrati meldde zich na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer van Roma om zich te excuseren en heeft geen aantekening van het incident met Karsdorp genoteerd op het wedstrijdformulier. Daarmee lijkt de kous definitief af.

Door de nipte nederlaag van Roma tegen de koploper uit Napels liet de ploeg van coach José Mourinho de kans liggen om de top vier te bestormen. De achterstand op nummer vier Atalanta bedraagt twee punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen