VVV moet aan de bak: Jong Ajax start met sterke voorhoede

24 oktober 2022, 19:15

Francisco Conceição en Lorenzo Lucca krijgen de kans zich vanavond in de schijnwerpers te spelen bij Jong Ajax. Beide aanvallers hebben een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Alfred Schreuder was in de aanloop naar het bezoek aan RKC Waalwijk nog heel lovend over Conceição. De Portugees maakte van de zomer de overstap van FC Porto naar Ajax. Het was in eerste instantie de bedoeling dat hij volgend seizoen Antony zou gaan vervangen, maar de Braziliaan vertrok naar Manchester United. Daardoor krijgt Conceição steeds meer minuten in de hoofdmacht, al wacht hij nog op zijn eerste basisplaats.

Dat geldt ook voor Lucca. De boomlange Italiaanse spits wordt dit seizoen gehuurd van Pisa. Schreuder zei daags voor de historische nederlaag tegen Napoli in de Champions League dat hij erg te spreken was over de ontwikkeling van Lucca en dat hij dicht tegen een basisplaats aan zat. Maar ook Lucca moest het vooralsnog doen met (korte) invalbeurten. Afgelopen zaterdag deed hij nog een tiental minuten mee tegen RKC Waalwijk.

Vanavond mogen Conceição en Lucca zich laten zien bij Jong Ajax. Het wordt voor Lucca de vierde keer dat hij zijn opwachting maakt bij de beloften. De Italiaan was tot op heden viermaal trefzeker namens Jong Ajax. Ook Conceição wist het net al te vinden in de Keuken Kampioen Divisie. De ogen zullen vanavond dan ook op hen gericht zijn. Jong Ajax is de huidige nummer elf van de KKD, VVV-Venlo staat vier plaatsen hoger. Het verschil tussen beide ploegen is echter slechts twee punten.

De aftrap is om 20.00 uur. Dan klinkt ook het eerste fluitsignaal bij Jong FC Utrecht-PEC Zwolle, Jong PSV-Helmond Sport én Jong AZ-Telstar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen