Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Hij heeft laten zien dat Schreuder foute keuzes heeft gemaakt"

"Hij heeft laten zien dat Schreuder foute keuzes heeft gemaakt"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 oktober 2022 – Ajax boekte zaterdagavond een 1-4 overwinning op RKC Waalwijk. Dat hadden de Amsterdammers vooral te danken aan Steven Berghuis, die met twee doelpunten én een assist een groot aandeel had in de zege. Ook Brian Brobbey was op dreef. De spits was voor de tweede competitiewedstrijd op rij tweemaal trefzeker. Oud-international van Oranje Peter Boeve is van mening dat Brobbey mee moet naar het WK in Qatar.

Brobbey is al een tijdje onderwerp van gesprek bij Ajax. De Amsterdammers haalden de aanvaller van de zomer terug naar de Johan Cruijff ArenA, ruim een jaar nadat hij transfervrij de overstap had gemaakt naar RB Leipzig. Brobbey kwam er in Duitsland niet aan te pas. Hij speelde in de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis bij Ajax en keerde van de zomer dus definitief terug op het oude nest. Maar een basisplaats afdwingen, dat ging niet zonder horten en stoten. Alfred Schreuder koos een paar wedstrijden voor Mohammed Kudus als centrumspits.

Brobbey moest het daardoor doen met invalbeurten. Maar dat lijkt na vijf treffers in de laatste drie competitiewedstrijden verleden tijd. "Brobbey heeft bij Ajax wel even laten zien dat Schreuder wat foute keuzes in zijn opstelling heeft gemaakt", klinkt het namens Boeve bij De Telegraaf. De oud-speler van onder meer Ajax en Vitesse heeft Brobbey opgenomen in zijn elftal van de week. "Brobbey heeft het uitstekend gedaan en z'n moyenne is gigantisch. Als je ziet hoe hij aanspeelbaar is, hoe hij kan wegdraaien en hoe snel hij is…"

Dat Ajax de jonge spits van de zomer voor een kleine twintig miljoen terughaalde naar Amsterdam maakte de nodige tongen los. Dat Schreuder hem ook nog eens een paar wedstrijden op de bank hield en koos voor een speler die helemaal geen spits is, kwam de oefenmeester op veel kritiek te staan. "Je haalt hem niet voor niets terug", stelt Boeve. "Belachelijk voor zoveel geld, maar het is nog veel erger dat je hem dan niet opstelt. Hij moet mee naar het WK? Ja, natuurlijk. Dat is geen issue. Maar ik ga niet op de stoel van Louis (Van Gaal, red.) zitten, dan zou hij boos worden."

Lees ook: Borst 'verliefd' op Brobbey: 'Brian wordt onze supersub in Qatar'

Berghuis
Brobbey is in ieder geval opgenomen in de 39-koppige voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar. Hij is bij lange na niet de enige Ajacied. Ook Berghuis krijgt normaal gesproken een uitnodiging van Van Gaal. De linkspoot was op dreef tegen RKC Waalwijk en heeft dan ook een plekje in het elftal van de week van Boeve. "Berghuis was bij Ajax de man van dit weekend. Hij neemt Ajax op sleeptouw, hij is degene die het voetbal erin brengt. Als je ook ziet hoe veel loopvermogen hij heeft en hoe hij werkt: dat kan normaal horen te zijn, maar dat brengt hij ook nog eens allemaal op. Zijn twee goals van buiten de zestien, waarvan die tweede echt weer-ga-loos was, waren nog niet eens alles", is Boeve bijzonder lovend over de middenvelder.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd