Borst 'verliefd' op Brobbey: 'Brian wordt onze supersub in Qatar'

24 oktober 2022, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey heeft heel veel indruk gemaakt op Hugo Borst. Brobbey keerde van de zomer definitief terug bij Ajax, maar moest in een paar wedstrijden Mohammed Kudus voor zich dulden in de punt van de aanval. Daar lijkt inmiddels verandering in te zijn gekomen. Brobbey was vijf keer trefzeker in de laatste drie competitiewedstrijden. Borst is 'verliefd' geworden op de spits van Ajax. Figuurlijk, welteverstaan.

Ajax baarde begin dit jaar opzien door Brobbey in eerste instantie op huurbasis terug te halen naar Amsterdam. De jonge centrumspits had een paar maanden eerder nog transfervrij de overstap gemaakt naar RB Leipzig. In Duitsland kwam hij echter niet uit de verf. Van de zomer keerde hij voor een kleine twintig miljoen euro definitief terug in de Johan Cruijff ArenA. In zestien wedstrijden in alle competities was hij goed voor acht doelpunten en drie assists. Vijf daarvan maakte hij er dus in de laatste drie competitiewedstrijden.

Ajax-trainer Alfred Schreuder is niet de enige die zeer te spreken is over de recente optredens van Brobbey. 'Zet voor de sfeer even Minnie Ripertons Lovin' you op. Want ik moet iets bekennen. Ben verliefd op een voetballer. Ik spreek in verwarrende tijden de hoop uit dat de One Love-aanvoerdersbandweigeraars mij gewoon zullen respecteren', deelt Borst in zijn column bij het Algemeen Dagblad eerst nog een sneer uit naar Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi. Zij weigerden vorige week mee te doen aan de OneLove-campagne voor meer acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap.

De focus gaat vervolgens grotendeels weer op Brobbey. 'Ik ben al jaren verkikkerd op hem. Volgens mij zag ik hem voor het eerst toen hij net 16 was. In de jeugd van Ajax. Minderjarig, ik weet het. Maar het was en is platonisch, hè. Voor Orkun en het aanvoerdertje van Excelsior: mijn verliefdheid op een man moet je ruim nemen, hoor. Het is overdrachtelijk, figuurlijk. Jullie kunnen me zonder gewetensnood respecteren. Ik hang slechts aan Brobbey's lippen. Met zijn lage stem en trage spraak. Alles wat die jongen zegt is aandoenlijk of grappig. 'Als ik niet scoor kan ik niet slapen.' Ik zie het voor me. Het ontroert me', schrijft Borst.

Lees ook: Verbazing bij Brian Brobbey: "Hugo Borst

Geweldige statistieken

Brobbey heeft dit seizoen ongetwijfeld al een paar slechte nachten gehad na een wedstrijd. Schreuder koos een paar wedstrijden immers voor Kudus als diepste spits. De Ghanees deed het weliswaar naar behoren, maar in alles is Brobbey een completere spits. En de laatste tijd 'scoort hij als een malle'. 'Laat ik er niet omheen draaien. Ik ben een beetje een starfucker', aldus Borst. 'Want Brian is statistisch beter dan Marco van Basten, Kezman en Romário. Hij scoort gemiddeld eens per 69 minuten. Doet niemand in de geschiedenis mijn waanzinnige Brian na.'

Borst vindt het 'logisch' dat Ajax Brobbey van de zomer terughaalde uit Duitsland. De columnist hoopt dat Schreuder de Nederlander voorlopig 'gewoon' laat staan. 'Wat wilde Schreuder nou toch met Kudus in de spits? Maar ook Ten Hag had 'm best eerder kunnen introduceren. Bij die beroemde 0-13 tegen VVV maakte Traoré er vijf. Op zijn plek had Brobbey moeten staan. In Qatar wordt Brian onze supersub. Kirrend, kreunend zal ik naar hem kijken.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen