Fenomenale Osimhen houdt zegereeks Napoli in stand tegen Roma

23 oktober 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Napoli heeft de zegereeks van de afgelopen weken ook door weten te zetten tegen AS Roma. Lang leek het erop dat de verhitte Derby del Sol zonder doelpunten zou eindigen, maar tien minuten voor tijd sloeg spits Victor Osimhen toe. Met een briljante goal besliste hij de topper in het voordeel van de koploper. 

De kansenverhoudingen waren in het voordeel van Napoli, maar zoals vaker zette José Mourinho zijn AS Roma zo neer dat er nauwelijks doorheen te komen was. De achterhoede - waar Rick Karsdorp voor het eerst na een lange blessure weer als basisspeler deel van uitmaakte - slaagde er lang in om de gevaarlijke voorhoede van Napoli onschadelijk te maken. Niet lang genoeg, zou echter blijken. 

In minuut 81 werd Osimhen gelanceerd door invaller Matteo Politano. De Nigeriaan liet vervolgens in één actie zijn klasse zien. Op snelheid kwam hij eerder bij de bal dan Chris Smalling, die hij vervolgens door goed zijn lichaam te gebruiken ook van de bal hield. Met een halve volley vanuit een moeilijke hoek wist hij daarna ook nog eens doelman Rui Patricio in de verre hoek te kloppen. Een absolute wereldgoal, die uiteindelijk de beslissing zou blijken.

Zegereeks

In het Stadio Olimpico werd er namelijk niet meer gescoord, waardoor Napoli voor de elfde keer op rij drie punten kon bijschrijven. De ploeg die in de Champions League twee keer te sterk was voor Ajax, staat na elf wedstrijden op 29 punten, drie meer dan achtervolger AC Milan. AS Roma blijft met 22 punten de nummer vijf van de Serie A.

Zie ook: Karsdorp

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen