Reglementair verlies dreigt voor Anderlecht na wangedrag uitfans

23 oktober 2022, 20:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Anderlecht lijken de problemen dit seizoen groter en groter te worden. De club staat er al slecht voor in de Belgische Pro League en kan na zondag een nieuw dieptepunt bijschrijven. De uitwedstrijd tegen Standard Luik werd zondagavond namelijk gestaakt door misdragingen van de uitsupporters, waarna een reglementair verlies dreigt.

Er was slechts een uur gespeeld in het Stade Maurice Dufrasne toen scheidsrechter Bram Van Driessche besloot dat hij er genoeg van had. De misdragingen door de uitsupporters bleven aanhouden. Vijf speelminuten eerder moest hij de wedstrijd al even stilleggen, toen er vanuit het uitvak vuurpijlen het veld op gegooid werden. De tijdelijke onderbreking haalde echter niets uit, waardoor de wedstrijd met slechts 60 minuten op de klok definitief gestaakt moest worden.

De stand was op dat moment 3-1 in het voordeel van Standard Luik. Eerder kwam Anderlecht juist nog op een vroege voorsprong tegen de rivaal. Via Yari Verschaeren was het al binnen drie minuten raak. Een antwoord volgde in minuut 21 via Nicolas Raskin en nog eens zeven minuten later tekende Marlon Fossey voor de 2-1. De ploeg van onder meer Wesley Hoedt en Jan Vertonghen - allebei in de basis - had daar niet van terug en moest na rust zelfs de 3-1 van Philip Zinckernagel incasseren, waarna het op de tribunes dus volledig uit de hand liep.

Consequenties

Wat de gevolgen van het wangedrag van het uitpubliek zullen zijn, is nog niet duidelijk. Verschillende Belgische media spreken zelfs al van een reglementaire 5-0 nederlaag. Daarmee hebben de fans hun ploeg dus bepaald niet geholpen. Anderlecht staat na een dramatische seizoensstart op plek twaalf in de Pro League.