Boëtius keert terug na tumor en bezorgt Schalke laatste plaats

23 oktober 2022, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jean-Paul Boëtius heeft zondagavond voor het eerst weer speelminuten gemaakt na zijn operatie. Boëtius mocht in de blessuretijd invallen in het gewonnen duel tegen Schalke 04 (2-1), waarvan de eindstand toen al was bepaald. Schalke komt door de nederlaag verder in de problemen, de gevallen topclub bezet momenteel de laatste plaats. 

In Berlijn trok Hertha BSC de wedstrijd pas na de rust naar zich toe na een eerste helft waarin weinig gebeurde. Na de theepauze schoot Lucas Tousart de ploeg van Boëtius op voorsprong. Florent Mollet maakte vervolgens in de 85e minuut nog de gelijkmaker voor Schalke, maar Wilfried Kanga bekroonde zichzelf drie minuten later tot matchwinner. Dankzij de overwinning stijgt Hertha naar de veilige dertiende plaats in de Bundesliga, terwijl Schalke momenteel met zes punten uit elf wedstrijden de rodelantaarndrager is. 

In de 91e minuut van de wedstrijd vond het mooiste moment echter plaats, toen Boëtius voor het eerst sinds midden september in mocht vallen. Bij de oud-Feyenoorder werd toen na afloop van de wedstrijd tegen FSV Mainz een tumor ontdekt, waarvan hij succesvol is hersteld. Boëtius kon zondagavond op een staande ovatie rekenen in het Olympiastadion.

Lees ook: Heftig: tumor ontdekt bij voormalig Feyenoord-speler Boëtius

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn je weer op het veld te zien Jp

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen