Bayern krijgt helpende hand van Letsch: bizarre stunt tegen koploper

23 oktober 2022, 17:24

De Bundesliga blijft dit seizoen vooralsnog bijzonder onvoorspelbaar. Na elf speelrondes is niet Bayern München, maar Union Berlin de verrassende koploper. Dat ook de ploeg uit de hoofdstad nog altijd van iedereen kan verliezen, bewees Thomas Letsch zondag met VfL Bochum, de hekkensluiter van de Duitse competitie.

De wedstrijd tussen Bochum en Union was die tussen de nummer achttien en de nummer één, en dus zullen weinigen hun geld op de ploeg van voormalig Vitesse-trainer Letsch hebben durven zetten. Maar vlak voor rust was het Philipp Hofmann die de koploper wist te verrassen door uit een hoekschop de 1-0 binnen te koppen.

Een antwoord van Union, de ploeg van onder meer clubtopscorer Sheraldo Becker, bleef ook na rust uit. Sterker nog, uit een counter was het Gerrit Holtmann die na zeventig minuten spelen de voorsprong van Bochum wist te verdubbelen. Nog eens acht minuten later was het drama voor de nummer één helemaal compleet: vanaf de penaltystip miste Milos Pantovic dé kans op de aansluitingstreffer. De Serviër tekende uiteindelijk in de 93e minuut alsnog voor de 2-1, maar dat was te laat om nog een resultaat te kunnen halen.

Bayern nadert

Ondanks de nederlaag blijft Union de koploper van de Bundesliga, al hijgt Bayern München inmiddels in de nek. Der Rekordmeister won zaterdag met 0-2 van Hoffenheim en staat daarmee nog maar één punt onder het Berlijnse stuntelftal. Letsch is met Bochum voor even van de laatste plaats af. De rode lantaarn werd overgedragen aan Schalke 04, dat echter later op de dag nog in actie komt tegen Hertha BSC.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!