Gekkenhuis in Nijmegen: NEC in slotseconde naast Go Ahead

23 oktober 2022, 16:35   Bijgewerkt: 2 januari 2023, 09:55

NEC is in de allerlaatste minuut in een uiterst boeiend duel met [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/go,_blank,Go Ahead Eagles] ontsnapt aan een nederlaag. De Nijmegenaren kwamen vroeg op voorsprong, waarna drie treffers volgden van de uitploeg, maar diep in de blessuretijd kwam de ploeg via invaller Philippe Sandler toch tot de 3-3 eindstand. De twee ploegen die altijd maar gelijk spelen, deden dat dus ook in het onderlinge duel.

Beide ploegen bevonden zich net boven de degradatiestreep en waren op zoek naar een beetje lucht met de blik naar onderen. De Nijmeegse thuisploeg claimde afgelopen woensdag ten koste van Fortuna Sittard een plekje in de volgende ronde van de KNVB Beker. In de competitie wachten ze echter al meer dan twee maanden op een overwinning, na vele gelijke spelen. Ook tegenstander Go Ahead Eagles heeft er een handje van om gelijk te spelen, waar de afgelopen drie wedstrijden in de Eredivisie steeds een punt werd gepakt.

Bij de uitploeg stond de wedstrijd echter ook in teken van iets anders: Afgelopen week overleed de vader van Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers. Hij moest vanuit huis toekijken hoe zijn elftal al na drie minuten tegen een achterstand aankeek. Oussama Tannane passeerde de defensie van de Eagles met een schitterende sleepbeweging en schoof de bal daarna eenvoudig in de verre hoek. Hier bleef het echter niet lang bij, want enkele minuten later leverde Jose Fontan een perfecte voorzet af bij Isac Lidberg, die de stand weer gelijk trok: 1-1. Na dit doelpunt bleef het spel op en neer vliegen, maar zakte de dreiging voor de goals wat.

Vlak voor rust voerden de Eagles de druk nog een keertje op, waaruit Bobby Adekanye alle tijd kreeg om uit te halen in de zestien. Uit de draai was de buitenspeler trefzeker, waardoor de achterstand nog voor rust werd omgezet tot een 1-2 voorsprong. Na de theepauze trad NEC aan in een nieuwe formatie om zo een gelijkmaker te forceren. Het was echter Go Ahead die uit de counter gevaarlijk werd via Adekanye. De buitenspeler werd weggestoken en behield het overzicht, waarmee hij Edvardsen één op één zette. Die faalde op zijn beurt niet en schoof de bal achter Jasper Cillessen voor 1-3.

De onvrede bij het thuispubliek was tijdens de tweede helft te horen. De supporters zagen hoe NEC alles gaf om een aansluitingstreffer te forceren. Hij hing lang in de lucht en viel uiteindelijk via Magnus Mattson, die de rebound op het schot van invaller Alayis Tavsan binnenwerkte. Zo werd de slotfase uiterst spannend en voerde NEC de druk nogmaals op. Lang leken de Eagles de drie punten binnen te slepen, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd moesten ze toch die treffer incasseren. Invaller Philippe Sandler was de gevierde man, die op aangeven van Tannane de 3-3 binnenwerkte.

Zo blijven de ploegen maar gelijk spelen. Voor NEC betekent dit de achtste remise van het seizoen en bij Go Ahead zijn nu al vier duels op rij onbeslist gebleven. Vooral bij de thuisploeg zal het toch als een gewonnen punt voelen, wat misschien hoop kan putten voor een winnend resultaat in de komende weken.

Opstellingen en beoordelingen:*

NEC: Cillessen 5; Van Rooij 5, Sanniez 5 (45. Tavsan 6.5), Marquez 5 (84. Bronckhorst -), Verdonk 5.5 (75. Sandler -), El Karouani 6.5; Tannane 7, Schöne 5.5, Mattsson 6.5; Duelund 5 (62. Cissoko 6.5), Marques 5 (62. Dimata 6.5).

Go Ahead Eagles: De Lange 6; Deijl 6, Amofa 6, Idzes 6, Fontan 6; Rommens 6, Willumsson 6.5, Linthorst 6 (85. llansana -); Adekanye 7 (71. Berden -), Lidberg 6.5 (85. Sow -), Evardsen 6.5 (90+1. Nauber -).

Man of the Match: Oussama Tannane

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen