Steun voor Frank de Boer: "Bijna beste veldtrainer die ik heb gehad"

23 oktober 2022, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer heeft steun ontvangen uit onverwachte hoek. Aanvaller Mounir El Hamdaoui lag in het verleden in de clinch met de oefenmeester, maar vond de trainingen van de coach wél uitstekend. "Ik denk dat hij na Louis van Gaal de beste veldtrainer is die ik heb gehad."

Dat vertelde de aanvaller bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij gaf hele goede trainingen en daar genoot ik ook van", zei de aanvaller desgevraagd. Samen met Van Gaal staat hij dan ook hoog op het lijstje van El Hamdaoui wat veldtrainers betreft. "Ik vond Dick Advocaat ook erg goed, vooral omdat hij heel enthousiast is en er heel kort opzat. Maar Frank de Boer ook zeker."

Dat het toch mis ging tussen beide heren, had niet met de trainingen te maken. "Maar met de communicatie", zei El Hamdaoui over het mislukte huwelijk tussen hem De Boer. De coach zette hem al vrij snel uit de selectie en het kwam nooit meer goed tussen beide heren. "Daarin was hij niet zo goed. Daar lag het vooral aan. Als hij communicatief iets beter was geweest, dan was het allemaal anders gelopen."

Aan de kwaliteiten van Van Gaal, die De Boer opvolgde als bondscoach, kon hij echter niet tippen. "Hij was zó goed. Op de training zag hij alles. Elke dag moest je alles geven. Vooral de passie die hij toonde als je iets goed deed, was geweldig." Ook toen de oefenmeester onder vuur kwam te liggen, hield hij steun van El Hamdaoui. "Ik heb altijd gezegd dat we Louis niet moesten laten gaan bij AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen