AZ is het helemaal kwijt: derde nederlaag op rij bij Excelsior

23 oktober 2022, 14:09

AZ was wekenlang de enige club in Nederland nog zonder nederlaag en had tot ruim een week geleden in alle competities nog niet verloren dit seizoen. Maar na de nederlaag bij Apollon Limassol (1-0) is de formatie van Pascal Jansen het helemaal kwijt: tegen Feyenoord werd er verloren (1-3) en zondagmiddag ging het in Rotterdam tegen Excelsior ook mis, twee hele vroege wissels ten spijt: 2-1. 

Na negen speelrondes en drie Europese duels leek AZ ongenaakbaar en was het de trotse koploper van de Eredivisie. Op onwaarschijnlijke wijze is daarna de motor een klein beetje aan het haperen geslagen. Eerst ging AZ onderuit bij Apollon Limassol, waarna Feyenoord in Alkmaar het eerste verlies in de competitie toebracht aan het team van Pascal Jansen. Daardoor stond AZ opeens vierde, en moest het bij Excelsior de rug zien te rechten.

In Kralingen zag AZ er niet uit als een ploeg die kwam om het tij te keren. Excelsior was op alle vlakken sterker. Het toonde lef, was feller, beweeglijker, en daar had AZ geen antwoord op. Zo zag ook trainer Jansen, die daarom na 38 minuten al twee spelers naar de kant haalde. Toen stond het al 2-0 voor Excelsior, bij wie Marouan Azarkan de held was. Hij legde na zeven minuten een vrije trap op het hoofd van Siebe Horemans en rondde zelf een dieptepass van Lazaros Lamprou heel koeltjes af. Tussen de treffers door raakte Dani de Wit nog de bovenkant lat, maar meer had AZ niet in huis.

Dat Excelsior effectiever was, bleek ook in de tweede helft. Daarin kwam AZ weliswaar snel op 2-1 via de voor rust ingevallen Yukinari Sugawara, maar daarna kon AZ een hoop kansen niet benutten. De Wit kopte op de paal, zag Stijn van Gassel een andere kopbal knap pakken en Jens Odgaard kwam ook niet voorbij de keeper van Excelsior. Van Gassel hield in de slotfase een stuk eenvoudiger stand, tot frustratie van AZ. Dat ging voor de tweede keer dit seizoen onderuit en is de aansluiting met Ajax kwijt. Excelsior won sinds begin september eindelijk weer eens.

Opstellingen en beoordelingen*:

Excelsior: Stijn van Gassel 7.5, Siebe Horemans 7, Redouan El Yaakoubi 7, Serano Seymor 6.5 (73. Maxime Awoudja -), Nathan Markelo 6, Adrian Fein 6 (68. Joshua Eijgenraam 5.5), Julian Baas 5.5, Kenzo Goudmijn 5.5, Marouan Azarkan 8 (68. Mike van Duinen 5), Reda Kharchouch 7, Lazaros Lamprou 7 (68. Couhaib Driouech 5).

AZ: Hobie Verhulst 4.5, Pantelis Hatzidiakos 5, Sam Beukema 5, Maxim Dekker 4.5 (38. Yukinari Sugawara 6.5), Milos Kerkez 5, Jordy Clasie 5, Tijjani Reijnders 6, Dani de Wit 5 (74. Riechedly Bazoer -), Jesper Karlsson 4 (82. Mayckel Lahdo -), Jens Odgaard 5, Myron van Brederode 4 (38. Yusuf Barasi 5).

Man of the match: Marouan Azarkan

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wilelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan het ook anders met zo'n waardeloze trainer ,deze man heeft gewoon in het beging geluk gehad dat zijn spelers goed uit gerust waren ,Er is kwaliteit genoeg bij AZ maar zorg er dan voor om wel de juiste man op de juiste plaats te zetten . Maar aangezien het bestuur niet luisteren wil en deze waardeloze trainer blijft aan houden zal het nooit wat worden .Bosz is vrij is veel beter als deze sukkel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen