Cocu was niet de enige keuze voor Vitesse: "Ik heb nee gezegd"

23 oktober 2022, 11:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse trok Phillip Cocu aan als hoofdtrainer toen Thomas Letsch naar de Bundesliga vertrok, maar de club heeft ook andere opties bekeken en benaderd. De Arnhemmers zochten namelijk ook contact met RKC Waalwijk-coach Joseph Oosting. Hij wees de toenadering echter direct af.

Dat vertelde Oosting bij Goedemorgen Eredivisie zondagochtend. "Ze hebben contact gezocht met mijn zaakwaarnemer voor een informatief gesprek", bevestigde Oosting desgevraagd op de suggestie van Hans Kraaij jr. "Maar dat heb ik direct afgewimpeld. Dat zou ik disrespectvol vinden naar RKC Waalwijk toe, die mij de kans hebben gegeven om hoofdtrainer te zijn."

Oosting kwam juist over van Vitesse, waar hij als assistent-trainer werkte. "Ze kennen mij, maar ik hoef niet in gesprek met Vitesse. Ik heb het goed naar mijn zin bij RKC Waalwijk, dan houd ik het zo. Bovendien wilde ik niet tussentijds instappen. Dus ik heb nee gezegd en daarna is er ook geen contact meer geweest met Vitesse", aldus Oosting. "Als ik ja had gesprek om het gesprek aan te gaan, dan sta je er voor open."

Lees ookKramer ziet iets nieuws bij Ajax-spelers: "Zegt ook wel wat

Uiteindelijk kwam Vitesse uit bij Phillip Cocu, die het trainersstokje overnam van Thomas Letsch. De Duitse coach vertrok na een aantal succesvolle jaren naar VfL Bochum. Hoewel hij snel na zijn komst afgetekend met 3-0 won van Eintracht Frankfurt, staat hij nog wel altijd onderaan de Bundesliga met zijn nieuwe club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen