Kramer ziet iets nieuws bij Ajax-spelers: "Zegt ook wel wat, toch?"

23 oktober 2022, 10:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RKC Waalwijk-captain Michiel Kramer zag zaterdagavond iets opmerkelijks bij de Ajacieden. De spits constateerde dat de spelers van Ajax weer een juichten na hun doelpunten. Volgens de excentrieke aanvaller gebeurde dat eerder regelmatig weleens niet en is ook het veelzeggend.

"De Ajax-spelers waren een keer blij als ze scoorden, dat zegt ook wel iets, toch", vroeg hij zich hardop af bij ESPN. Dat was misschien wel de verdiensten van RKC Waalwijk, want de ploeg kwam goed voor de dag tegen de koploper van de Eredivisie. "Ik ben blij en trots dat we zo'n goede wedstrijd hebben gespeeld. We hebben kansen gehad om goals te maken en hebben goed weerstand geboden."

Maar RKC Waalwijk liet na Ajax nog meer pijn te doen dan die ene treffer alleen, mede omdat een goal in het eerste bedrijf afgekeurd werd wegens buitenspel. "Maar in de tweede helft lagen de linies iets verder uit elkaar, dan krijgen we het heel moeilijk", wist Kramer. "Maar dat is ook niet erg, we hebben een helft weerstand geboden."

Trainer Joseph Oosting zag dat het verschil tussen beide ploegen werd gemaakt door Brian Brobbey. "Brobbey is een topspits", oordeelde de coach bij Goedemorgen Eredivisie. De aanvaller won de duels van Shawn Adewoye. "Hij is een goede verdediger, maar leert hier ook van. Let maar eens op hoe Brobbey dat doet. Hij zet zijn arm over Shawn heen bij zijn schouder, dan kun je bijna niets meer doen."

Lees ook: Ajax-uitblinker Berghuis erkent: al dagelijks bezig met het WK

Anita ook tevreden

"Het is onze verdienste dat Ajax het lastig had in de eerste helft", vond zijn ploeggenoot Vurnon Anita tegenover het Brabants Dagblad. "We hebben keihard gewerkt en dan zie je dat er ruimtes liggen, óók tegen Ajax. Jammer genoeg staan we nu wel met lege handen. (…) We hebben het zestig minuten kunnen volhouden en dan zie je dat zij de kwaliteiten hebben om het kapot te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen