Ajax-uitblinker Berghuis erkent: al dagelijks bezig met het WK

23 oktober 2022, 08:37

Ajax-middenvelder Steven Berghuis was zaterdagavond de grote man aan de kant van de Amsterdammers. Hij maakte twee doelpunten, waarvan vooral de tweede prachtig was. Op de achtergrond is de spelmaker echter ook al bezig met het WK in Qatar. "Kijk, als je geblesseerd raakt, dan zal ongetwijfeld je eerste gedachte zijn dat je misschien het WK moet missen."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Ik ben tot nu toe echt geen seconde op trainingen of in een wedstrijd ermee bezig geweest", aldus Berghuis, die wel weet dat het belangrijk is om wedstrijdritme te houden en fit te blijven. "Want er is ook geen aanloop. We spelen tegen FC Emmen en een week later spelen we tegen Senegal. Dat is wel bizar."

Dus is Berghuis in zijn achterhoofd al volop bezig met het toernooi in Qatar. "Dat is meer buiten het veld: dat je zorgt dat je fit bent, dat je goed herstelt, dat je goed eet… Dat is gewoon dagelijkse kost waar je mee bezig bent. Maar in de wedstrijd denk je maar aan een ding, en dat is dat Ajax moet winnen", zei Berghuis.

Lees ook: Schreuder haalt Blind opnieuw naar de kant: "Was niet moeilijk"

En dat liet hij op bezoek bij RKC Waalwijk in elk geval zien met twee goals en een assist. "Dit is niet de laatste keer dat ik het doelpunt ga terugkijken", glimlachte hij tegenover ESPN over zijn tweede treffer. "De traptechniek is wel een van mijn kwaliteiten. Daar investeer ik veel in. Op het middenveld kan ik tot veel schietkansen komen, dus ik ben blij met deze goals."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen