Phillip Cocu heeft na bekerblamage weer reden tot lachen

22 oktober 2022, 22:58

In een week van uitersten heeft Vitesse eindelijk de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. In de GelreDome waren de Arnhemmers met 2-1 te sterk voor FC Emmen. Na een afgekeurde treffer van de bezoekers liep het team van Cocu via treffers van Gabriel Vidovic en Maximilian Wittek uit naar een 2-0 voorsprong. Na de plotse aansluitingstreffer van Mark Diemers werd het nog even bibberen, maar de punten bleven uiteindelijk in Arnhem.

Onder nieuwe hoofdtrainer Phillip Cocu leek Vitesse vorige week een nieuwe weg ingeslagen te zijn met een overtuigende 3-0 zege op Cambuur. In de beker stelden de Arnhemmers echter hevig teleur met een verlies tegen de amateurs van Kozakken Boys. Een deel van de harde kern besloot daarom de eerste helft van het duel tegen concurrent FC Emmen, dat wel doorbekerde, te boycotten.

Zij misten hoe hun ploeg na een klein halfuur via Gabriel Vidovic op een 1-0 voorsprong kwam. Na een goede actie van Kacper Kozlowski werd het eerste Arnhemse schot nog gekraakt, maar vervolgens stond de Kroaat op de juiste plek om van dichtbij binnen te schieten. Rui Mendes had kort daarvoor de paal geraakt namens de bezoekers, die in de eerste fase van de wedstrijd een licht overwicht hadden. FC Emmen leek vroeg in de wedstrijd zelfs op voorsprong te komen na een mooie bal van de vrijstaande Mark Diemers, maar na overleg met de VAR werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Na de plotse achterstand leek de ploeg van Dick Lukkien aangeslagen. Een grote kans voor Ryan Flamingo schudde de Drenthenaren weer wakker, maar de dominantie van de Emmenaren keerde daarmee niet terug. In een gelijkwaardige fase waren kansen voor beide ploegen schaars door een gebrekkige eindpass. Het moest dan ook komen vanuit spelhervattingen, waaruit voornamelijk Vitesse gevaarlijk was. Kort voor rust breidden de Arnhemmers de voorsprong zelfs uit door een vrije trap van Maximilian Wittek. Zijn poging was niet bijster sterk, maar Mickey van der Hart liet zich wegens een uiteenvallende muur in de korte hoek verrassen.

Toen de weggebleven supporters inmiddels ook hun stoeltjes hadden opgezocht kregen ze een matige tweede helft voorgeschoteld. Vitesse had de teugels in handen en liet soms leuk aanvalsspel zien, maar het tempo was te laag om de tegenstander uit Emmen te verrassen. Soms werd er wel eens van afstand uitgehaald, maar de meeste pogingen vlogen hoog over het Drentse doel. FC Emmen kwam ondertussen nauwelijks van eigen helft af en was te onnauwkeurig om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Toen er eenmaal een fatsoenlijke aanval volgde, was het echter ook gelijk raak. Na een goede actie van Mohamed Bouchouari werd de bal klaargelegd voor Mark Diemers, die via een Vitesse-hak de aansluitingstreffer binnenschoot.

Daardoor werd het plots toch nog bibberen voor het Arnhemse publiek. Vitesse probeerde de marge zo snel mogelijk weer te vergroten naar twee, maar slaagde hier ondanks enkele grote mogelijkheden niet in. Dit leek echter geen groot probleem, omdat de strijdlust bij FC Emmen weinig aanwezig leek. In de slotfase begon Vitesse steeds meer achteruit te lopen, maar in de buurt van het doel van Daan Reiziger kwamen de bezoekers nauwelijks. Vitesse stijgt zo naar plaats elf, terwijl FC Emmen verder in de problemen komt.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Daan Reiziger 6; Maximilian Wittek 6, Melle Meulensteen 6, Enzo Cornelisse 6, Carlens Arcus 4; Sondre Tronstad 6, Ryan Flamingo 6,5; Gabriel Vidovic 6,5 (78. Romaric Yapi -), Matus Bero 6, Kacper Koz?owski 7 (78. Million Manhoef -) ; Bartosz Bia?ek 5 (87. Thomas Buitink -).

FC Emmen: Mickey van der Hart 5; Julius Dirksen 3,5 (46. Michael Heylen 5), Jeroen Veldmate 5, Miguel Araujo 5,5, Mohamed Bouchouari 6; Keziah Veendorp 5,5, Jari Vlak 5 (73. Ben Scholte -); Mark Diemers 6,5, Ahmed El Messaoudi 5 (46. Richairo Zivkovic 4,5), Rui Mendes 5,5 (84. Azzeddine Toufiqui -); Ole Romeny 5 (84. Jasin Assehnoun -).

Man of the match: Kacper Kozlowski

*Een speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen