Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Verbazing bij Brian Brobbey: "Hugo Borst, wie is dat?"

Verbazing bij Brian Brobbey: "Hugo Borst, wie is dat?"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

22 oktober 2022 – Brian Brobbey vijzelde zaterdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk zijn doelpuntentotaal nog maar eens op. Met twee goals leverde de twintigjarige spits een belangrijke bijdrage aan de 1-4 zege van Ajax. Na afloop werd Brobbey door Cristian Willaert geconfronteerd met een statistiek die Hugo Borst in de studio van ESPN aanhaalde.

Borst vertelde dat er geen speler in de geschiedenis van Ajax is die minstens vijf wedstrijden heeft gespeeld en zo'n hoog doelpuntengemiddelde heeft als Brobbey. De jonge spits maakte tot nu toe zestien doelpunten in 1.152 minuten in de Eredivisie. Dat komt neer op een gemiddelde van één doelpunt per 72 minuten. Na afloop van de wedstrijd tegen RKC werd Brobbey gevraagd of hij 'de statistiek van Hugo Borst' kent.

"Wie is dat?", antwoordde Brobbey. "Wie is Hugo Borst, zeg je dat nou?", reageerde een verbaasde Willaert. "Ik weet niet wie het is, sorry", antwoordde Brobbey weer. "Hugo Borst is een heel bekende analist die vaak bij ons in De Eretribune zit…", kon Willaert zijn zin niet afmaken. "Die voor Sparta is", onderbrak Brobbey de journalist. "Precies, die voor Sparta is. Je kent hem toch wel?", vroeg Willaert. "Een beetje", aldus Brobbey.

Hoop op plekje in WK-selectie
Brobbey kreeg tegen RKC wederom de voorkeur boven Mohammed Kudus en verwacht dat hij voorlopig zijn plekje in het elftal behoudt. "Als je twee wedstrijden achter elkaar twee keer scoort, denk ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen", aldus de spits, die is opgenomen in de 39-koppige voorselectie van Oranje voor het WK. "Als ik mijn best blijf doen, hoop ik dat ik erbij zit." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd