Ajax dankt linkervoet Berghuis en zet Feyenoord op vier punten

22 oktober 2022, 20:44

Ajax is tijdens de generale repetitie voor Liverpool als winnaar van het veld gestapt. In het Mandemakers Stadion wonnen de Amsterdammers 1-4 van RKC Waalwijk. Steven Berghuis zette Ajax tweemaal op voorsprong, nadat Pelle Clement tussendoor aantekende voor de gelijkmaker. RKC Waalwijk bood in de eerste helft kranig verzet door brutaal gebruik te maken van de geboden ruimtes, maar het verweer was in de tweede helft gebroken. Ajax liep - na een 1-1 ruststand - via doelpunten van Brian Brobbey verder weg.  

Ajax begon de wedstrijd in de wetenschap dat RKC Waalwijk dit seizoen tegen zowel Feyenoord als PSV met slechts 1-0 verloor, waarbij beide keren een strafschop de Geelblauwen de das omdeed. Alfred Schreuder stuurde dan ook een formatie op volle oorlogssterkte het veld in. Het tegenovergestelde gold voor de thuisploeg. De ploeg van Joseph Oosting trad na het bekerdebacle tegen De Treffers (2-0 verlies) met elf andere namen aan. Vandaag schoot de A-keuze van RKC Waalwijk uit de startblokken. Nadat Pelle Clement oog in oog met Remko Pasveer faalde, leek Michiel Kramer in diezelfde aanval voor een verrassende openingstreffer te zorgen, maar de getrokken lijnen van de VAR verpestte een Waalwijks feestje.

Na ruim twintig minuten brak Steven Berghuis de ban, nadat hij een fraaie Ajax-aanval opzette en na een snelle combinatie zelf verantwoordelijk was voor de afronding. Hij schoot zijn vierde seizoenstreffer - op aangeven van naamgenoot Steven Bergwijn - via Shawn Adewoye binnen. Binnen één minuut na de 0-1 had Davy Klaassen moeten zorgen voor de tweede assist van Bergwijn, maar Adewoye wierp zich voor het lege doel en voorkwam erger voor de thuisploeg. De hartstocht en gedrevenheid spatte in de eerste helft van RKC Waalwijk af én na de tegentreffer was de ploeg voortdurend gevaarlijk in de omschakeling. Uiteindelijke pijnigde oud-Ajacied Pelle Clement zijn oude club door van dichtbij een lage voorzet van Michiel Kramer binnen te lopen. In de blessuretijd van de eerste helft belette Remko Pasveer met een briljante redding Thierry Lutonda het scoren.

Berghuis stelde met een fenomenale kanonskogel kort na rust orde op zaken. Op de rand van de zestienmeterlijn profiteerde de Ajacied optimaal van een afvallende bal en hij liet met zijn tweede treffer Etienne Vaessen volstrekt kansloos. RKC Waalwijk kon zich in tegenstelling tot de eerste helft nu niet herpakken. De Amsterdamse druk nam toe en dat leidde na ruim een uur spelen tot de 1-3. Krachtpatser Brian Brobbey kwam in duel met zijn directe bewaker Adewoye als winnaar uit de strijd en passeerde vrij koel de uitstormende Vaessen. Na kortstondige Waalwijks dreiging, waarbij éénmaal de 2-3 in aantocht leek, gooide Brobbey na een geraffineerde steekpass van uitblinker Steven Berghuis de wedstrijd definitief op slot. 

Bekijk ook: Heerlijke goal: Berghuis zet Ajax met pegel opnieuw op voorsprong

Aanstaande woensdag wacht voor Ajax de Champions League-clash tegen Liverpool, terwijl RKC Waalwijk volgende week op bezoek gaat bij een club die eveneens het opkomstnummer 'You'll never walk alone' heeft. Volgende week zondag ontvangt FC Twente - op het klassiek tijdstip van 14:30 uur - de ploeg uit Waalwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerste helft is toch weer heel slap van Ajax. Veel ruimtes weggeven, veel te traag voetbal. Domme kaart van Blind. Leuk dat je wint maar het is niet best allemaal.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach op dit moment is punten pakken het belangrijkste…. Vertrouwen moet gewoon terug komen zoals Ajax in het begin speelde in de eredivisie!! Dan komt het vanzelf goed !! 👍🏼

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen