Slecht nieuws stapelt zich op voor Malacia richting WK in Qatar

22 oktober 2022, 18:18

Daley Blind of Tyrell Malacia, wie wordt de linksback van Oranje tijdens het WK in Qatar? Beiden behoren natuurlijk tot de voorlopige selectie voor het eindtoernooi. Waar Blind vanavond een basisplaats heeft bij Ajax, begint Malacia opnieuw op de bank bij Manchester United. De van Feyenoord overgekomen vleugelverdediger zit in een lastige fase.

Malacia maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United en had eigenlijk heel weinig tijd nodig voor het veroveren van een basisplaats. Erik ten Hag koos in eerste instantie nog wel voor Luke Shaw, maar na de nederlagen tegen Brighton en Brentford mocht Malacia het laten zien op de linksbackpositie. Dat deed hij naar behoren, tot de Manchester-derby tegen City. Malacia werd op een hoopje gespeeld door Phil Foden en Ten Hag haalde hem al na 45 minuten naar de kant. Nadien stond hij in de competitie niet meer in de basis.

Daar komt vanavond in de kraker tegen Chelsea geen verandering in. Ten Hag kiest wederom voor Shaw, de Engelsman die zich na een slechte seizoensstart goed heeft herpakt. Ten Hag heeft sowieso besloten zijn basiself slechts op één plek te wijzigen ten opzichte van het thuisduel met Tottenham Hotspur van afgelopen woensdag. Christian Eriksen krijgt op het middenveld de voorkeur boven Fred, drie dagen geleden nog een van de uitblinkers bij The Red Devils. Manchester United speelde tegen Tottenham Hotspur z'n beste wedstrijd sinds de aanstelling van Ten Hag. De Londenaren werden met 2-0 verslagen. Ten Hag en zijn manschappen hopen die zege vanavond in Londen een goed vervolg te geven.

Ziyech

Bij een overwinning in Stamford Bridge klimt Manchester United over Chelsea heen naar de vierde plek. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu nog één punt in het voordeel van de ploeg van Graham Potter, die in zijn basiself opnieuw geen plekje heeft ingeruimd voor Hakim Ziyech. De linkspoot kwam onder Thomas Tüchel al amper aan spelen toe en hoeft sinds de komst van Potter al helemaal niet te rekenen op veel speeltijd.

Het eerste fluitsignaal in Londen klinkt om 18.30 uur. Cristiano Ronaldo is zoals bekend niet van de partij bij Manchester United. De Portugees weigerde woensdagavond in te vallen tegen Tottenham Hotspur, waarop Ten Hag heeft besloten hem voor minstens één week buiten zijn selectie te houden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen