Slechte generale voor Liverpool in aanloop naar bezoek aan Ajax

22 oktober 2022, 15:23

Liverpool is er niet in geslaag te winnen van hekkensluiter Nottingham Forest. Het uitduel met de ploeg van Steve Cooper werd door een treffer van een voormalig speler van de Reds met 1-0 verloren. Liverpool reist komende week af naar Amsterdam, waar woensdag het Champions League-duel met Ajax wacht. 

Jürgen Klopp gaf tegen de hekkensluiter een aantal spelers de kans die normaal gesproken niet tot zijn basiself behoren. Zo mochten jongelingen Curtis Jones, Fabio Carvalho en Harvey Elliot starten, en kreeg ook James Milner weer eens een plaats bij de eerste elf. Trent Alexander-Arnold en Jordan Henderson konden op die manier rust krijgen.Virgil van Dijk mocht wel 'gewoon' starten, en kreeg de beste kans van de eerste helft. Hij koos er echter voor een hoekschop van hoekschop van Milner terug te koppen op Roberto Firmino, die er vervolgens niet bij kon.

In het tweede bedrijf nam de thuisploeg na tien minuten de leiding. Een schot van Steve Cook na een lange vrije trap belandde nog op de Liverpool-paal, maar in de rebound schoot oud Liverpool-speler Taiwo Awoniyi overtuigend hoog binnen. Nog geen vijf minuten later had het zelfs 2-0 kunnen worden toen Morgan Gibbs-White vrij leek te kunnen uithalen, maar met een knappe sliding kon Milner zijn poging op het laatste moment nog blokkeren. Klopp bracht met Alexander-Arnold en Henderson na een uur spelen alsnog twee van zijn basiskrachten in, maar Liverpool slaagde er niet in de fanatiek spelende thuisclub in de problemen te brengen. Alisson Becker voorkwam zelfs een tweede treffer van Forest na een uitstekende counter.

Opvallende slotfase Van Dijk

Tien minuten voor tijd was er even schrik om Van Dijk, die met een pijnlijke enkel naar de grond ging maar na een korte behandeling op het veld gewoon door kon spelen. Hij kreeg kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd een grote kans om uit een vrije trap van Alexander-Arnold een punt te redden voor zijn club, maar volleerde nu voorlangs. En nog was het niet gedaan, want in blessuretijd was hij met een kopbal die knap door Forest-keeper Dean Henderson werd gekeerd opnieuw akelig dicht bij een treffer. Aan de andere kant verzuimde de thuisclub in de slotseconden de marge te verdubbelen, toen Gibbs-White van afstand de paal van het lege Liverpool-doel raakte nadat Becker mee naar voren was gekomen bij een hoekschop. Door de nederlaag blijft Liverpool voorlopig zevende in de Premier League. Forest doet uitstekende zaken en doet de laatste plaats in de competitie over aan Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen