Sturm Graz weert Feyenoordsupporters uit thuisvakken

22 oktober 2022, 14:53

Feyenoord gaat donderdag in Oostenrijk op bezoek bij Sturm Graz. In het uitduel hopen de Rotterdammers een belangrijke stap te kunnen zetten naar overwintering in de Europa League. De club wordt in Graz gesteund door een vol uitvak, maar de tegenstander heeft besloten meereizende supporters die een kaartje voor een thuisvak hebben bemachtigd uit het stadion te gaan weren. 

Dat schrijft RTV Rijnmond vandaag. Het zou om 'honderden' kaarten gaan die door Feyenoordsupporters zijn aangeschaft, maar worden geblokkeerd door de thuisclub. Naar verwachting zullen zo'n twee tot drieduizend fans hun club achterna reizen, terwijl het uitvak 'slechts' plaats biedt aan 1.373 supporters. Om die reden kochten velen een kaart voor een thuisvak, zoals ze dat eerder ook deden bij het bezoek aan FC Midtjylland. Daar leidde de aanwezigheid van de Nederlanders niet tot ernstige problemen, maar werden wel twee Feyenoord-aanhangers gearresteerd.

In een mail die de bewuste supporters hebben gekregen schrijft Sturm Graz: 'In overeenstemming met de Nederlandse autoriteiten, stilstaand bij de veiligheidsrichtlijnen van de UEFA, de recente rellen van Feyenoord-supporters en het feit dat tickets in Oostenrijk niet gepersonaliseerd zijn, oefenen we ons recht om de boeking te cancelen uit.' Of de kopers van de ongeldig verklaarde tickets hun geld terugkrijgen is niet bekend. 

In Oostenrijk kan Feyenoord zich verzekeren van overwintering in Europa. Na vier wedstrijden hebben alle vier de ploegen in groep F vijf punten verzameld. Omdat Feyenoord het thuisduel met de tegenstander van donderdag al overtuigend met 6-0 wist te winnen, volstaat een nieuwe zege om op basis van onderling resultaat zeker te zijn van plaats drie in de groep. Die positie geeft recht op een vervolg in de Conference League. Bij winst hopen de Rotterdammers echter op meer, want in dat geval kan het op de laatste speeldag tegen SS Lazio kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League afdwingen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen