Helmond Sport zet aanvoerder uit selectie na kritisch interview

22 oktober 2022, 14:09

Robin van der Meer is door Helmond Sport tijdelijk uit de selectie gezet. De aanvoerder wordt daarmee bestraft voor de uitspraken die hij na het verloren bekerduel met Go Ahead Eagles (3-1) deed tegenover het Eindhovens Dagblad.

Van der Meer mocht tegen de Eagles voor het eerst na drie wedstrijden als wissel weer eens in de basis starten bij de Helmonders. "Ik hoor te spelen en dat heb ik deze wedstrijd wel laten zien", zei hij na afloop onder meer tegen de regionale krant. "Ik was woest toen ik weken geleden hoorde dat ik werd geslachtofferd, dat mag je best weten", vervolgde hij. "Dat heb ik de trainer ook eerlijk verteld. Op een normale manier."

Dat waren nog niet de heftigste uitspraken die hij deed in het interview. "Die reserveplek doet afbreuk aan mijn status als aanvoerder, als ik eerlijk ben", ging hij verder. "Dat ik vandaag die band draag is prima. Maar als ik maandag tegen Jong PSV straks weer ernaast sta en pas eer over een aantal wedstrijden mag opdraven is de vraag of ik dat nog wil", besloot hij.

Verklaring Helmond Sport

De club besloot de aanvoerder niet mee te nemen naar Eindhoven. 'Het gaat hier met name om zijn uitspraken over het feit dat hij de afgelopen competitiewedstrijen niet tot de basis behoorde', schrijft de club in een persbericht. 'Helmond Sport is van mening dat de technische staf in alle vrijheid de opstelling moet kunnen bepalen', gaat het verder. 'Uitspraken van de aanvoerder over zijn eigen positie dragen daar niet aan bij', besluit de club in de verklaring. Helmond Sport reist als negentiende en voorlaatste af naar het duel met de tweede selectie van provinciegenoot PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen