Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cocu baalt na van bekeruitschakeling: "Onszelf voor schut gezet"

Cocu baalt na van bekeruitschakeling: "Onszelf voor schut gezet"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

22 oktober 2022 – Vitesse werd afgelopen woensdag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB Beker door de amateurs van Kozakken Boys. In gesprek met Omroep Gelderland heeft trainer Phillip Cocu teruggekeken op de beschamende prestatie: "Als topsporter moet je snel leren."

"We hebben onszelf voor schut gezet", zegt Cocu. "Iedereen heeft zichzelf inmiddels in de spiegel aangekeken en tegen FC Emmen zal het team een reacite moeten geven." De 101-voudig Oranje-international weet waar het probleem ligt voor zijn ploeg, die in het weekend voor de bekernederlaag nog een prima pot speelde tegen SC Cambuur (Vitesse won in Leeuwarden met 0-3): "Dat is de grilligheid die je ziet bij een jonge ploeg."

Zijn spelers maken dan ook een leerproces door. Cocu hoopot dat zij de juiste lessen trekken uit de blamage in Werkendam: "Als topsporter moet je snel leren. Natuurlijk worden er fouten gemaakt", doceert hij. "Maar wat je daar vervolgens mee doet in de toekomst, bepaalt waar je als voetballer uitkomt in je carriere." Hij hoopt zijn spelers daarvan te kunnen doordringen: "Dat is een stukje besef dat er zal moeten zijn."

Degradatiekraker
Vanavond krijgt zijn ploeg tegen FC Emmen de kans op revanche voor de uitschakeling. Cocu waakt vooral voor de aanvallende kracht van de tegenstander: "Zij hebben veel spelers die graag aan de bal zijn, met veel positiewisselingen voorin. We willen aan de bal onze stempel drukken in een wedstrijd. Maar tegen een ploeg als FC Emmen, zal ook je defensieve organisatie solide moeten zijn." Vitesse begint als nummer vijftien van de Eredivisie aan het duel, maar heeft evenveel punten als de Drenten die zestiende staan. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd