Schmidt wint met Benfica ook Portugese topper tegen Porto

21 oktober 2022, 23:25

Benfica heeft het topduel in de Portugese Primeira Liga bij FC Porto winnend afgesloten. In Estadio do Drogão won de ploeg van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt met 0-1. De thuisclub speelde ruim een uur met tien man. Bij Benfica speelde oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes de hele wedstrijd.

FC Porto begon sterk aan het duel en leek op 1-0 te komen door een kopbal van Mehdi Teremi. Dat was echter buiten vermeend Ajax-target Odisseas Vlachodimos gerekend, die de bal stijlvol uit de kruising wist te houden (zie video hieronder). Daarna kreeg Porto het deksel op de neus. Middenvelder Stephen Eustaquio kreeg net binnen het half uur namelijk een directe rode kaart en dus moest de thuisclub ruim een uur met tien man verder zien te spelen.

In de tweede helft wist Benfica het duel dan toch naar zich toe te trekken. Het was uiteindelijk Rafa Silva die met zijn vijfde treffer van het seizoen de matchwinner werd. Hij maakte op aangeven van invaller David Neres de enige treffer van het duel. De Portugees haalde daarmee zijn gram op zijn trainer, die in de vorige speelronde geen beroep op hem deed in de thuiswedstrijd tegen Rio Ave (4-2).

Door de overwinning vergroot Benfica de voorsprong op nummer twee Porto naar zes punten. Porto heeft de tweede plaats nog wel in handen, maar nummer drie Braga kan morgen op bezoek bij nummer zeven Estoril in punten gelijk komen. Schmidt is nog altijd bezig met een droomseizoen in Portugal. De Duitser heeft nog altijd niet verloren sinds hij afgelopen zomer aantrad in Lissabon, ook niet in het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain (twee keer 1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar in Eindhoven hebben ze liever Van Nistelrooij want Schmidt kon er niets van 🙈

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen