Frenkie sloopt Villarreal met Barcelona, wissel op eigen verzoek

20 oktober 2022, 22:55

FC Barcelona heeft donderdagavond een klinkende overwinning geboekt op Villarreal. De Catalaanse grootmacht had een helft nodig om het totaal aantal tegengoals van El Submarino Amarillo te verdubbelen (3-0). Robert Lewandowski was met twee goals de blikvanger, maar Frenkie de Jong blonk uit op de positie van Sergio Busquets. Enige zorgen was het feit dat hij om een wissel leek te vragen.

De oud-Ajacied werd opgesteld als controleur, waarbij het twijfelachtig was of Busquets rust kreeg of gepasseerd werd. De aanvoerder van FC Barcelona is namelijk de laatste weken in een zeer matige vorm en dus koos Xavi voor Frenkie de Jong op zijn plek. En de middenvelder was in de eerste helft misschien wel de beste man op het veld van alle spelers.

Frenkie was namelijk de verbinding tussen de aanval en verdediging en noteerde over de hele wedstrijd 94 balcontacten met een passnauwkeurigheid van 95% en won bovendien alle duels op het veld. Tevens veroverde hij ook liefst negen keer de bal, waardoor de Spaanse media niet voor niets halverwege al spraken van 'een van de beste helften van De Jong in Catalaanse dienst.'

Hij dirigeerde FC Barcelona in de eerste helft naar een 3-0 voorsprong, terwijl Villarreal tot dusver in de negen duels daarvoor ook pas driemaal een tegentreffer had hoeven toestaan. Robert Lewandowski schoot eerst een voorzet van Jordi Alba uit de draai binnen en prikte ruim een minuut later van buiten de zestien heerlijk raak: 2-0 (zie onder). In de eerste helft frommelde ook Ansu Fati nog een treffer binnen, waarmee het duel was gespeeld.

Daardoor ging na de pauze de voet van het gaspedaal bij FC Barcelona, bij wie Robert Lewandowski en Jules Koundé bijvoorbeeld werden gespaard. Ook De Jong werd met een staande ovatie gewisseld, maar dat leek op eigen verzoek. Nadat hij tegen Real Madrid negentig minuten meedeed, leek dit een wissel uit voorzorg, maar hij sprak wel even met Xavi direct na zijn aftocht. Voor Louis van Gaal en heel Nederland te hopen dat het ook daadwerkelijk uit voorzorg was, want het optreden in Camp Nou donderdagavond gaf de Nederlandse én Catalaanse burger een hoop moed.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Genoten van Frenkie en Lewandowski. Frenkie heerste op het middenveld en Lewandowski laat week in week uit zien waarom Barcelona hem als nr. 9 wilde hebben!

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft hij het eindelijk door.... wat zijn positie is... knap zeg, zo snel....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen