Supersubs helpen Sparta en VVV-Venlo blamage te voorkomen

20 oktober 2022, 22:23

Sparta en VVV-Venlo hebben donderdagavond ternauwernood de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker gehaald. Tegen twee ploegen uit de Derde Divisie leken de professionele clubs lang tegen een verlenging aan te hikken en voor de volgende verrassing dit bekerseizoen zorgen. Uiteindelijk maakten de invallers bij beide ploegen het verschil.

OFC - Sparta 1-3

Tegen OFC, dat uitkomt in de Derde Divisie, moest Sparta diep gaan om de volgende ronde te behalen. Nadat middenvelder Jason Eyenga-Lokilo zijn ploeg al op drie minuten op voorsprong had geschoten kwam OFC namelijk een kwartier later op gelijke hoogte uit een strafschop. Naarmate de tijd verder tikte werden de problemen voor Sparta groter, want het wist niet door de verdediging van de amateurs uit Oostzaan heen te komen. 

In de 82 minuut werd dan toch de ban gebroken. Uitgerekend Tobias Lauritsen, die twaalf minuten eerder binnen de lijnen was gekomen, schoot zijn ploeg op de verlossende 1-2 voorsprong. Vijf minuten later breidde Lauritsen met zijn tweede treffer van de avond de score uit naar 1-3, waar uiteindelijk geen verandering meer in zou komen. Hierdoor behouden de Rotterdammers de goede vorm van de afgelopen weken en kan de ploeg van Maurice Steijn met vertrouwen richting de uitwedstrijd tegen FC Utrecht toewerken. 

VV Dongen - VVV Venlo 1-2

Ook VVV is met de schrik vrijgekomen in de uitwedstrijd tegen VV Dongen. Na een enorme fout in de opbouw bij het uitverdedigen van VVV kon Thom Avontuur namelijk profiteren en Dongen simpel op voorsprong schieten. Dongen wist die voorsprong vervolgens te verdedigen tot de rust, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de kleedkamers opzochten.

In de rust greep trainer Rick Kruys dan ook in en bracht hij drie nieuwe namen binnen het veld, waaronder Sven Braken. Het zou echter lang duren voordat Venlo de verdediging van de Derde Divisionist kon slechten. In de 74e was het eindelijk raak toen Thijme Verheijen, na zes minuten eerder binnen de lijnen te zijn gekomen, zijn derde goal van het seizoen maakte en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd schoot Braken, die ook als wissel op het veld stond, de winnende treffer binnen en zo bereikt ook VVV met hangen en wurgen de volgende ronde.

Zie ook: Video: volgende bekerstunt in de maak? Enorm geblunder bij VVV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen