Frenkie start op favoriete positie, ook Danjuma weer in de basis

20 oktober 2022, 20:17

Frenkie de Jong staat donderdagavond in de basis bij FC Barcelona in de wedstrijd tegen Villareal. De Nederlandse middenvelder mag van trainer Xavi op het middenveld beginnen, wat ten koste gaat van Sergio Busquets, die de afgelopen weken niet zijn beste vorm liet zien.

Voor De Jong is dit de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf op zijn favoriete positie te laten zien aan Xavi. Eerder had de Spaanse oefenmeester uitgesproken in de Nederlander niet de ideale opvolger te zien van Sergio Busquets. Na de mindere prestaties van de 34-jarige middenvelder tegen Inter Milan in de Champions League en Real Madrid in La Liga krijgt De Jong vanavond dus de kans op de '6' positie. 

Bij Villareal mag ook landgenoot Arnaut Danjuma in de basis beginnen. De spits was afgelopen maandag in de competitiewedstrijd tegen Osasuna (2-0) verantwoordelijk voor beide treffers. Na lang blessureleed keerde Danjuma enkele weken geleden terug en hij mag zich vanavond dus opnieuw bewijzen.

Voor FC Barcelona staat er veel op het spel in de midweekse speelronde. Na de pijnlijke nederlaag in El Clásico afgelopen zondag (3-1) en de benarde positie die de Spaanse topclub in de Champions League bezet is het al weken onrustig binnen de club. Villareal bezet momenteel de zevende plaats in de competitie en heeft juist de opmars in gezet. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Spotify Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen