Quincy Promes wisselt voor aanvang proces van advocaat

20 oktober 2022, 18:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig Ajax-aanvaller Quincy Promes is van advocaat gewisseld in de zaak waarin hij wordt gezien als verdachte. Daardoor duurt het langer voordat er duidelijkheid is over zijn rol in de steekpartij met zijn neefje. Vrijdag staat de start van het proces gepland, maar het is een lange weg die doorlopen moet worden.

Dat laat het Openbaar Ministerie weten over de zaak Promes. De international van het Nederlands elftal wordt nog altijd verdacht van poging tot moord op zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Hoewel de zaak al enige tijd lopende is, zal het vrijdag gaan om een zogenoemde pro-formazitting. Daarin kan de nieuwe advocaat van Promes, Robert Malewicz – die eerder ook samenwerkte met Willem Holleeder – aanvullende wensen aangeven voor het onderzoek van het OM. Dat heeft te maken met de ziekte van Gerard Spong, die daarvoor de belangen behartigde van de voetballer.

Dat zal vrijdag in elk geval op het programma staan in de rechtbank, waarbij het onderzoek van het OM dus kan worden uitgebreid, zo laat het OM weten aan Voetbalprimeur. Daarna kan het wel even duren voordat de tweede rechtszaak tegen Promes aanvangt, waarin wel naar de inhoud gekeken zou kunnen worden. "Als de rechtbank luistert naar de wensen van de advocaat, dan moet er weer nieuw onderzoek gedaan worden. Ik weet niet hoelang dat gaat duren", legt het OM uit.

Lees ook: NOS: Promes ook betrokken bij drugssmokkel en huiselijk geweld

In deze zaak wordt alleen het feit dat hij verdacht wordt van poging tot moord behandeld. In de media werd er in latere zaken ook nog gespeculeerd over drugssmokkel en huiselijk geweld, maar dat wordt in deze zaak niet meegewogen en ook niet over geoordeeld. Voordat er een definitieve uitspraak van de rechter is in deze zaak, zal er in elk geval nog een flinke tijd overheen gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen