Nagelsmann probeert bankzitter Gravenberch moed in te spreken

20 oktober 2022, 13:41

Julian Nagelsmann heeft Ryan Gravenberch een hart onder de riem gestoken. De twintigjarige middenvelder komt vooralsnog weinig aan spelen toe bij Bayern München.

Gravenberch maakte afgelopen zomer voor maximaal 24 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern München. Waar de Oranje-international in Amsterdamse dienst verzekerd was van een basisplaats, komt hij bij zijn nieuwe werkgever weinig aan spelen toe. Verdeeld over zes wedstrijden kwam hij nog maar 115 minuten in actie in de Bundesliga.

Bayern nam het woensdagavond op tegen FC Augsburg in de DFB-Pokal, wat een uitgelezen mogelijkheid leek voor Nagelsmann om Gravenberch speeltijd te geven. De Nederlandse middenvelder kwam echter niet aan spelen toe - zelfs niet als invaller. "Het is niet makkelijk voor Ryan, maar hij wordt een van de beste middenvelders ter wereld", probeert Nagelsmann zijn pupil in gesprek met Sky Deutschland moed in te spreken.

Gravenberch wordt rustig gebracht in Duitsland en dat betekent dat hij niet de speelminuten krijgt die hij vorig seizoen bij Ajax wel kreeg. "Ik heb hem uitgelegd wat het verschil is met de rol die hij vorig jaar had. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij niet speelt, maar hij is niet gefrustreerd of boos", aldus de trainer van Bayern.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen