Kasanwirjo grote man bij bekeroverwinning Groningen in Dordt

19 oktober 2022, 20:43

FC Groningen heeft de bekerontmoeting met FC Dordrecht winnend afgesloten. Aan de Krommedijk werd het 0-3. De thuisploeg, met een uitblinkende doelman, weerde zich kranig maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de Eredivisie-ploeg. 

Frank Wormuth wilde weinig weten van rouleren voor het bezoek aan de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. Hij stuurde grotendeels zijn sterkste elf het veld in aan de Krommedijk. Alleen aanvoerder Joey Pelupessy begon op de bank, op zijn plaats kreeg Emmanuel Matuta voor het eerst dit seizoen de kans. Peter Leeuwenburgh mocht wederom starten als keeper, omdat eerste doelman Michael Verrips nog altijd geblesseerd is.

In de eerste helft was er een groot overwicht voor de Groningers, die veel meer balbezit hadden en via de Duitser Florian Krüger ook meerdere mogelijkheden op een vroege openingstreffer kregen. Aan de andere kant probeerde Dordrecht een aantal keer snel eruit te komen, maar op een enkele kans voor Feyenoord-huurling Aliou Baldé na hadden de noorderlingen het achterin aardig voor elkaar. Op slag van rust brak Groningen toch de ban. Rechtsback Neraysho Kasanwirjo trok naar binnen en haalde met zijn linker uit richting verre hoek: 0-1. Leeuwenburgh voorkwam daarna een snelle gelijkmaker door een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Jari Schuurman te keren.

Het was direct het laatste wapenfeit van de eerste helft én van Leeuwenburgh, die in de rust gewisseld werd. Jan de Boer mocht in de tweede helft zijn plaats innemen. Kort na de hervatting mocht De Boer van geluk spreken dat Baldé de paal raakte, terwijl de Amerikaanse FC Augsburg-huuling Ricardo Pepi aan de overkant op de lat kopte. Pepi had een kwartier voor het einde het duel moeten beslissen, maar stuitte wederom op de goed keepende Dordrecht-doelman Trevor Doornbusch. Die moest even later alsnog capituleren toen Kasanwirjo op aangeven van Cyril Ngonge zijn tweede van de avond binnenkopte. Het slotakkoord was daarna alsnog voor Pepi, die op aangeven van Krüger toch zijn doelpuntje mee kon pikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet verwacht maar wel lekker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen