Ten Hag wijzigt basiself op één plek: Malacia en Ronaldo balen

19 oktober 2022, 20:27   Bijgewerkt: 19 oktober 2022, 20:40

Tyrell Malacia zit in een moeilijke fase bij Manchester United. De vleugelverdediger leek een basisplaats te hebben veroverd, maar begint vanavond tegen Tottenham Hotspur voor de derde keer op rij in de competitie op de bank. Ook Cristiano Ronaldo moet genoegen nemen met een reserverol. 

Malacia maakte van de zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United. Erik ten Hag koos in eerste instantie nog voor Luke Shaw als linksback, maar na de nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford mocht Malacia het op die positie laten zien. De Oranje-international maakte een prima indruk. Hij kreeg ook in de derby tegen Manchester City het vertrouwen van Ten Hag. Maar Malacia zakte, evenals zijn ploeggenoten, volledig door het ijs in het Etihad Stadium. Ten Hag haalde de linksback na 45 minuten naar de kant. 

De oud-speler van Feyenoord had in de Europa League-wedstrijden tegen Omonia Nicosia nog wel een basisplaats, maar in de competitie krijgt Shaw al een paar wedstrijden de voorkeur. Malacia zat de afgelopen twee wedstrijden op de bank en kwam daar ook niet vanaf. Of hij vanavond tegen Tottenham Hotspur wel als invaller mag opdraven, zal moeten blijken. Shaw mag het in ieder geval opnieuw vanaf het begin laten zien. Ook Ronaldo moet hopen op een invalbeurt. De Portugees stond afgelopen zondag tegen Newcastle United voor het eerst dit seizoen in competitieverband in de basis, maar neemt vanavond dus 'gewoon' weer plaats op de bank. Marcus Rashford is zijn vervanger. 

Revanche

De thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur is een belangrijke voor Manchester United, dat nog wat recht heeft te zetten na het teleurstellende 0-0 gelijkspel tegen Newcastle United afgelopen zondag. Manchester United staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League, met zes punten minder dan Tottenham Hotspur. De ploeg van Ten Hag heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning op de club uit Londen doen Ten Hag en zijn manschappen dus goede zaken. De oefenmeester zelf zal azen op persoonlijke revanche op Tottenham Hotspur. Als trainer van Ajax werd hij in 2019 in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door de Spurs

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen