PSV-fans moeten geduld hebben: drietal begint in Londen op de bank

19 oktober 2022, 21:05

PSV kwam woensdagochtend met uitstekend nieuws in de aanloop naar de kraker tegen Arsenal in de Europa League. Luuk de Jong, Noni Madueke én Mauro Júnior, die de afgelopen tijd met blessures aan de kant stonden, kunnen donderdagavond allemaal weer in actie komen. Maar de supporters van PSV zullen geduld moeten hebben: een basisplaats komt voor hen nog te vroeg. 

Dat bevestigde Ruud van Nistelrooij zojuist op de persconferentie, daags voor het treffen met de koploper van Engeland. De Jong, Madueke en Júnior zullen, zoals eigenlijk wel de verwachting was, op de bank beginnen. Volgens Van Nistelrooij kunnen zij eventueel wel invallen. "Ze komen terug na een lange periode en dan moeten we voorzichtig met ze zijn", werd de oefenmeester geciteerd door Jeroen Kapteijns van De Telegraaf

Extra pijnlijke avond

De Jong maakte afgelopen zomer de overstap van Sevilla naar PSV en keerde daarmee na drie jaar terug in Eindhoven. De centrumspits was in de voorronde van de Champions League direct belangrijk voor zijn ploeg: hij knikte PSV in de return tegen AS Monaco in de verlenging voorbij de Fransen en naar de play-offs. Daarin bleek Rangers FC echter te sterk. Tijdens de tweede ontmoeting met de Schotten (0-1 verlies) viel De Jong in de rust geblesseerd uit. Een kuitblessure heeft hem vervolgens bijna twee maanden aan de kant gehouden. 

Madueke kwam dit seizoen zelfs helemaal nog niet in actie. De vleugelflitser liep in juli een zware blessure op. Hij leek zich in eerste instantie te moeten richten op een rentree ná het WK in Qatar, maar die gaat dus nog voor de start van het eindtoernooi in november plaatsvinden. Mauro Júnior wacht eveneens nog op zijn eerste minuten in het huidige seizoen. De Braziliaan maakte vorig seizoen indruk als vleugelverdediger. Of hij zich onder Van Nistelrooij ook moet richten op de links- en rechtsbackpositie, zal de komende tijd moeten blijken. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen