Nieuwe teleurstelling voor Gravenberch: Nagelsmann keihard

19 oktober 2022, 19:50

Nee, de overstap van Ajax naar Bayern München heeft voor Ryan Gravenberch nog niet succesvol uitgepakt. De concurrentie op het middenveld is moordend en Gravenberch moet dus geduldig wachten op zijn kans. Of die er vanavond komt in de bekerwedstrijd tegen FC Augsburg, is zeer de vraag. Gravenberch begint immers opnieuw op de bank. 

Het was begin dit kalenderjaar lang de vraag wat Gravenberch na afloop van het seizoen zou gaan doen. Hij was bij Ajax in het bezit van een aflopend contract. De Amsterdammers hoopten hem te kunnen verleiden tot een langer verblijf in de hoofdstad, maar Gravenberch had zijn zinnen gezet op een transfer. De middenvelder was overtuigd van het verhaal van Bayern München en koos voor het plan van de Duitse recordkampioen. Hij zal zich echter al een paar keer achter de oren hebben gekrabt. Gravenberch stond tot op heden pas twee keer in de basis. In de Bundesliga deed hij pas 115 minuten mee. 

Lees ook: Gravenberch baalt van zijn situatie bij Bayern: "Niet gemakkelijk"

Afgelopen zondag zat de middenvelder nog negentig minuten op de bank in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg. Als hij had verwacht dat Julian Nagelsmann in de bekerwedstrijd bij FC Augsburg zijn sterkhouders rust zou gunnen, komt hij bedrogen uit. De trainer kiest vanavond 'gewoon' voor een sterke elf, met onder meer Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry en Sadio Mané. Ook Matthijs de Ligt verschijnt aan de aftrap. De Ligt, van de zomer overgekomen van Juventus, moest de Champions League-wedstrijd bij Viktori Plzen van vorige week nog missen wegens een blessure, maar maakte afgelopen weekeinde al zijn rentree. Hij had een basisplaats tegen SC Freiburg en mag vanavond dus opnieuw beginnen. 

Gouweleeuw

De Ligt is niet de enige Nederlander die in de WWK Arena in Augsburg aan de aftrap verschijnt. Bij de thuisploeg heeft Jeffrey Gouweleeuw immers een basisplaats. De oud-speler van sc Heerenveen en AZ staat al sinds begin 2016 onder contract bij FC Augsburg. Hij is ook dit seizoen zeker van zijn plek. Gouweleeuw kwam al negen keer in actie in de Bundesliga en speelt vanavond zijn tweede bekerwedstrijd. Gouweleeuw en zijn teamgenoten kunnen overigens met veel vertrouwen toewerken naar de clash met Bayern München. Een maand geleden werd Der Rekordmeister nog met 1-0 verslagen in de competitie. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt totaal geen medelijden met deze jongen. Hij was nog geen grote meneer bij Ajax, maar hij en zijn directe omgeving vonden hem al de nieuwe Pogba. Op een leeftijd waar hij veel had moeten spelen gooit hij nu een volledig seizoen weg.

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

miljoenen rapen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen