Van Bommel baalt van afwezigheid vapende Nainggolan

19 oktober 2022, 16:00   Bijgewerkt: 19 oktober 2022, 16:05

Het Antwerp FC van Mark van Bommel leed zondag tegen Standard Luik de tweede competitienederlaag van het seizoen. In Luik werd de 3-0 eindstand al in de eerste tien minuten bereikt. Na afloop ging het echter vooral over Antwerp-middenvelder Radja Nainggolan, die vlak voor het duel begon vapend op de reservebank zat. Van Bommel blikte woensdag terug op die actie.

De middenvelder is na een gesprek van Van Bommel en de technische mensen van de club voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet. "Dat is de moeilijkste keuze die je als trainer zijnde kan maken, dat doe je niet zomaar", zegt Van Bommel. Toch staat de oefenmeester volledig achter de beslissing: "Ja, anders hadden we die niet genomen", zegt hij. Voor de speler in kwestie was het een hard gelag: "Radja was zwaar teleurgesteld."

De 34-jarige Nainggolan was in zijn loopbaan wel vaker onderwerp van kritiek. Zo was al langer algemeen bekend dat de Belg op z'n tijd niet vies is van een sigaretje. Ook werd hij meermaals betrapt op rijden onder invloed. Toch was dat voor Antwerp geen reden hem niet tegen een vorstelijk salaris terug te halen naar zijn vaderland. Na een jarenlang verblijf in Italië, waar hij onder meer uitkwam voor Cagliari, AS Roma en Inter, keerde hij anderhalf jaar geleden terug in de Jupiler Pro League, waar hij met zo'n twee miljoen euro per jaar naar verluidt de bestbetaalde speler van de competitie is.

Zonder Nainggolan zit Antwerp voorlopig niet heel ruim in de centrale middenvelders. Ook zijn collega Faris Haroun ontbreekt al vrijwel het gehele seizoen wegens blessureleed. Toch heeft dat volgens Van Bommel geen invloed op de duur van de verbanning van Nainggolan: "Dat mag nooit de reden zijn om die beslissing te nemen." Van Bommel baalt er wel van op deze manier een belangrijke pion te moeten missen: "Radja is een heel goede voetballer die het verschil kan maken. Vanuit dat perspectief is het zonde dat we tot die beslissing zijn gekomen. Hij kan buitencategorie zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen