Kudus stond met Ajax dit seizoen tegenover zijn grote idool

19 oktober 2022, 15:19

Ajax-speler Mohammed Kudus heeft dit seizoen tegen zijn grote idool gestaan. De door Alfred Schreuder als spits gebruikte middenvelder zag in Liverpool's Thiago voorheen als zijn grote voorbeeld. Eerder al kreeg hij een shirt in handen van de Spaanse middenvelder.

Via een vriend kreeg hij het shirt van Thiago Alcántara, al was dat nog in de tijd dat hij in Denemarken voetbalde. "Dat was fantastisch. Het shirt hangt bij mij thuis en ik ben er erg trots op", aldus Kudus, die geniet van de stijl van voetballen van Thiago. "Soms speelt hij op 'zes' maar dan verliest hij, ondanks zijn verdedigende taken, niet zijn creativiteit. Het maakt niet uit waar hij speelt, hij vindt altijd de balans tussen verdedigen en aanvallen. Zo wil ik ook spelen."

Dat kan bij Ajax onder Schreuder niet echt, want de oefenmeester gebruikt de Ghanees als diepste aanvaller. Dat hij niet een verdedigende middenvelder is geworden, heeft te maken met een oude trainer van Kudus. "Doordat er veel spelers in Ghana heel sterk en snel zijn, worden er veel verdedigende middenvelders opgeleid. Ik kreeg van mijn oude trainer de vrijheid om mijn eigen spel te spelen. Hij heeft geholpen in die ontwikkeling en niet geprobeerd om een defensieve middenvelder van mij te maken. Dat is meestal het geval voor Afrikaanse middenvelders." Zelfs al verloor hij tien keer de bal, dan nog mocht hij zijn creativiteit laten zien.

Lees ook: 'BVB ziet in Kudus alternatief voor mogelijk vertrekkend toptalent'

Thiago was overigens een van de redenen waarom Ajax destijds verloor op Anfield. De middenvelder ontbrak in de duels daarvoor bij Liverpool, maar toonde zich tegen de Amsterdammers tot de absolute smaakmaker en spelbepaler bij The Reds. Door hem konden de Engelsen zich continu onder de druk van Ajax uitvoetballen en ondanks de goal van Kudus met 2-1 winnen van Ajax in de groepsfase van de Champions League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen