'Slecht nieuws Frenkie: FC Barcelona wil 'type Davids' aantrekken'

19 oktober 2022, 12:44

FC Barcelona wil in de komende transferperiode in de winterstop er een nieuwe middenvelder bij hebben. Dat moet een serieuze concurrent van Sergio Busquets worden, ook omdat de controleur na dit seizoen vermoedelijk vertrekt. De Catalaanse grootmacht wil 'een type Edgar Davids' proberen te strikken.

Dat schrijft El Mundo Deportivo woensdagochtend. Daarbij staat Chelsea-middenvelder Jorginho hoog op het lijstje, omdat de Italiaan een aflopend contract heeft in de komende zomer. De Portugees Ruben Neves heeft nog een verbintenis tot en met 2024 bij Wolverhampton Wanderers, maar is wel een speler die Xavi graag zou toevoegen aan zijn selectie. Ook PSV'er Ibrahim Sangaré wordt in de wandelgangen genoemd. 

De wens van Xavi heeft ook te maken met het feit dat Nico Gonzalez is verhuurd aan Valencia en ook Miralem Pjanic opnieuw mocht verkassen van FC Barcelona. Daardoor is er geen echte stand-in voor Busquets, omdat Xavi in Frenkie de Jong ook niet een controleur ziet voor zijn elftal. Desondanks nam de Nederlander in de laatste weken wel een aantal keer de honneurs waar op de positie, mede omdat Busquets niet in topvorm verkeert momenteel.

Lees ookFrenkie reageert: "Ik raakte in die periode veel gefrustreerd"

In de eerste termijn van Laporta zat FC Barcelona met hetzelfde probleem en kwam de club uiteindelijk uit bij Davids. Ditmaal staan naast de eerder twee genoemde middenvelders ook Martín Zubimendi op het lijstje, maar hij tekende recentelijk bij bij Real Sociedad. Ook de een aflopende contract hebbende N'Golo Kanté is interessant, maar hij kamp juist met blessureleed en is al langere tijd niet helemaal fit. Youri Tielemans staat ook op de schaduwlijstjes van FC Barcelona door zijn transfervrije status in de komende zomer, maar is weer een compleet ander type dan Davids.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die jongen is te lief, is net onder de top, heel goed maar niet voor top clubs.....zachtej jongentjes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen