Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Buijs voelde ontslag bij Mechelen al maandenlang aankomen

Buijs voelde ontslag bij Mechelen al maandenlang aankomen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

19 oktober 2022 – Danny Buijs (40) werd deze week ontslagen als trainer van KV Mechelen. De Nederlandse coach baalt uiteraard van de beslissing van de Jupiler Pro League-club, maar die kwam voor hem zeker niet uit de lucht vallen. "Het klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk zag ik het al vanaf het begin van het seizoen aankomen." 

Dat vertelde Buijs tegenover ESPN over zijn gedwongen vertrek. Dat er dit seizoen drie ploegen rechtstreeks degraderen vanaf het hoogste niveau in België, zorgt voor veel spanning bij de clubs. "Als je maar een beetje in de buurt van die streep komt, wordt het snel onrustig", wordt Buijs ook geciteerd door De Telegraaf. De Nederlander is al de vierde coach dit seizoen die wordt ontslagen in België.

Dat technisch directeur Tom Caluwe (voormalig Willem II) naar Club Brugge vertrok, hielp ook niet bepaald mee. "Ik weet niet of ik met Tom nog trainer van KV Mechelen zou zijn geweest, maar ik had een goede band met hem. Of dit een eerlijke kans was? Bij FC Groningen had ik meer krediet als beginnend trainer toen we dramatisch startten en ik m'n laatste wedstrijden verloor. In twaalf duels kan het kwartje een paar keer de verkeerde kant opvallen, terwijl je over een serie van 34 wedstrijden de voors en tegens goed tegen elkaar kan wegstrepen", aldus Buijs, die overigens niet wil afgeven op zijn vorige werkgever.

Lees ookEen nederlaag teveel: Buijs moet op zoek naar nieuwe werkgever

"Je moet altijd eerst in de spiegel kijken voordat je met je vinger naar iemand wijst. Dat ga ik doen. Het ontslag is vers en moet ik eerst laten bezinken, alvorens ik alles de revue zal laten passeren. Ja, haha, daar heb ik genoeg tijd voor nu", grapte Buijs tegenover de ochtendkrant. De komende tijd gaat hij veel spelers bezoeken die hem uitgenodigd hebben na hun vertrek bij FC Groningen. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd