Oud-Ajax coach steunt Schreuder: "Moeten realistisch blijven"

18 oktober 2022, 17:34   Bijgewerkt: 18 oktober 2022, 17:39

Henk ten Cate begrijpt de frustratie van Alfred Schreuder goed. De trainer van Ajax liet zich zondagavond na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior (7-1) kritisch uit over de media, die in zijn ogen te negatief waren over de prestaties van de Amsterdammers Bij Rondo nam Ten Cate het op voor Schreuder, die vindt dat de verwachtingen bij Ajax misschien te hoog gegrepen zijn.

"Ik ben zondag begonnen met kijken naar Sparta-NEC en heb daarna naar City en Liverpool zitten kijken. Als je dat verschil in niveau zit, dat is schrikbarend", begint Ten Cate. "We moeten in Nederland realistisch blijven." De oud-trainer verwacht dat het vertrek van enkele spelers tijd nodig heeft om opgevangen te worden. "Het feit dat Ajax vrij recent, twee jaar geleden, de halve finale van de Champions League haalde heeft te maken met het feit dat het én goed speelde én ook wel het geluk een beetje aan hun zijde hadden. Ze hadden toen een goed ingespeeld team. Het jaar erop vertrokken er vijf basisspelers en kwam Ajax niet door de voorronde heen. Nu zijn er zeven spelers vertrokken, wat verwacht je dan?"

Het afgelopen seizoen vertrokken er volgens Ten Cate met André Onana, Nicolás Tagliafico, Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Antony zes basisspelers bij Ajax. 'Als je zes, zeven spelers moet vervangen, dan kun je nooit zomaar een team hebben. Geloof mij, ik heb dit vak een tijdje uitgeoefend, maar het duurt echt een tijdje voordat je een elftal naar je hand kunt zetten", aldus Ten Cate. "Overwinteren in Europa is de doelstelling".

Kritiek op Ajax-verdediging

Marco van Basten is het deels eens met Ten Cate, maar vindt wel dat de ondergrens binnen de verdediging van Ajax te laag ligt. "Als Ajax twee keer tegen Napoli speelt en je krijgt tien tegendoelpunten, dan heb je echt een probleem. Dat is vind ik niet goed opgevangen, als je ziet hoeveel geld er is ontvangen en hoeveel er is geïnvesteerd dan is dat niet goed genoeg voor een topclub", aldus Van Basten.

Lees ook: Gullit keihard voor Timber en Blind: "Het is echt verschrikkelijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen