Excelsior reageert op ophef: "Als club, team én mens geraakt"

18 oktober 2022, 16:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Excelsior heeft een statement uitgebracht over de grootschalige ophef die is ontstaan na de uitwedstrijd tegen Ajax afgelopen zondag. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi koos er toen voor om niet de "One Love-band" te dragen die de KNVB had uitgekozen en in plaats daarvan het woord "respect" op zijn aanvoerdersband te plaatsen. Op de discussie die vervolgens ontstond was in Rotterdam echter niet gerekend.

Excelsior geeft aan dat de club het middelpunt is geworden van een discussie die haaks staat op de kernwaarden en uitgangspunten van de Rotterdammers. "Met het dragen van een aanvoerdersband door onze aanvoerder Redouan el Yaakoubi in de wedstrijd tegen Ajax met de tekst "Respect" in plaats van "OneLove", zijn we dat echter wel geworden", begint het statement. "Voor die verantwoordelijkheid lopen we niet weg." De club geeft aan dat de ophef hen hard raakt. "Deze boodschap is bedoeld om aan te geven dat de ophef ons raakt. Als club. Als team. Als mens. De OneLove-campagne laat zien dat de verdeeldheid over dit specifieke onderwerp in onze maatschappij nog altijd actueel is, misschien wel de pijnlijkste conclusie van het weekend", aldus het statement. 

Net zoals Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü kon de club op veel kritiek rekenen vanwege de beslissing. Yaakoubi zelf gaf aan begrip te hebben voor de campagne van de KNVB en vroeg iedereen om elkaar te accepteren. "Soms heb ik alleen het gevoel dat sommige thema's worden opgedrongen in de voetballerij. Ik vind dat ik daar zelf ook een keuze in mag maken. Ik heb geprobeerd de boodschap krachtiger te maken. Ik hoop dat de mensen ook mijn normen en waarden accepteren."

Dijkhuizen steunt Yaakoubi

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen reageerde na afloop van de 7-1 nederlaag in de Johan Cruijff Arena al op de keuze van zijn aanvoerder door begrip te tonen voor zijn keuze. "Ik vond dat hij een goed statement had en begreep zijn punt. Het is natuurlijk ook niet zo dat wij hier als club tegen zijn. Redouan heeft hierin zijn eigen beweegredenen en daarin heb ik hem als trainer gesteund", aldus Dijkhuizen. 

Lees ook: Trauner en Dijkhuizen reageren na felle kritiek op aanvoerders

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De meest simpele oplossing zonder te veel gezeper, is de aanvoerdersband van Yakob afnemen en overdragen aan een andere speler die de lhbtiplusband wel wilt dragen. Simpel. In ons land wordt te veel en te lang over zo'n kleine ingreep geluld. Als Jakob het niet fair vindt dan moet hij maar elders voetballen, voor hem voor die nieuwe club voor het publieke domein ook geen probleem dan. Everybody happy. Het gaat om voetbal en niet om een geloofsovertuiging, de discussie moet niet worden verlegd naar het steeds maar te onpas terugkerende "vrijheid van mening".

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Islam is een achterlijke religie met al zijn stromingen. Je mag geen homo zijn, je mag een vrouw geen hand geven, etc. Onder de moslims zullen ongetwijfeld homo's zijn en die mogen er niet voor uitkomen. Wat zullen dat ongelukkige mensen zijn. Islam is een religie die angst zaait onder haar onderdanen. Dit los je dus kennelijk op door het verstoppen van geloofsovertuiging.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat mag jij allemaal vinden . Maar dan nog mag je niet iemand totaal affikken vanwege een andere mening . Verder ben ik benieuwd wanneer ze over de ajax aanvoerder gaan beginnen . Waarschijnlijk niet maar toch

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook in de Chjristelijke religie zijn veel stromingen en mag je van de katholieke kerk niet huwen, maar wel kinderen misbruiken,wat jaren is toegestaan en ontkent. En over het uitkomen van homo's en lesbiennes, dan moet je toch eens naar het grootste moslimland van de wereld komen. Hier is het ook verboden, maar komt men er openlijk voor uit en wordt het gedoogd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen