Courtois zet vraagtekens bij eindnotering Ballon d'Or-gala

18 oktober 2022, 08:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thibaut Courtois heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het Ballon d'Or-gala. Als winnaar van de Lev Yashin Award werd de doelman van Real Madrid in het zonnetje gezet, maar de zevende plek in de Gouden Bal-verkiezing viel hem wat tegen.

Courtois moest bij de belangrijkste prijs van de avond Karim Benzema, Sadio Mané, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Mohamed Salah en Kylian Mbappé boven zich dulden. "Ik zeg niet dat ik de prijs had moeten winnen, maar ik sta niet eens op het podium terwijl ik de keeper ben die de Champions League en Spaanse competitie heeft gewonnen", wordt de Belgische doelman geciteerd.

Het is niet de eerste keer dat Courtois zich ondergewaardeerd voelt. Na het winnen van de Champions League in mei haalde hij al eens zijn gram. "Ik denk niet dat ik genoeg respect krijg, vooral in Engeland. Daar heb ik veel kritiek gekregen en werd er gezegd dat ik niet goed genoeg was", zei de keeper, die Real Madrid in de finale tegen Liverpool meerdere keren op de been hield.

Naast Benzema en Courtois vielen ook Alèxia Putellas (Gouden Bal bij de vrouwen), Lewandowski (Gerd Müller Trophy), Gavi (Kopa Trophy), Manchester City (Club van het Jaar) en Sadio Mané (Socrates Award) in de prijzen in het Theatre du Chatelet in Parijs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen