Danjuma solliciteert met hoofdrol bij Villarreal naar WK-selectie

17 oktober 2022, 22:51

Arnaut Danjuma heeft maandagavond mogelijk uitstekende zaken gedaan met het oog op een plekje in de WK-selectie van Oranje. De aanvaller bezorgde Villarreal hoogstpersoonlijk een 2-0 overwinning op Osasuna. Danjuma nam beide doelpunten voor zijn rekening, waarbij zijn eerste van serieuze schoonheid was. 

Danjuma maakte in de zomer van 2021 de overstap van Bournemouth naar Villarreal. Die pakte uitstekend uit. De aanvaller groeide tijdens zijn eerste seizoen in Spanje uit tot een van de gevaarlijkste voorhoedespelers in La Liga én de Champions League. Waar hij in de Spaanse competitie tien keer trefzeker was in 23 wedstrijden, trof hij in het miljardenbal zes keer doel in elf wedstrijden. Helaas voor Danjuma liep hij in de slotfase van het seizoen een spierblessure op, waardoor hij de laatste vijf competitieduels aan zich voorbij moest laten gaan. 

Ook in de eerste weken van het nieuwe seizoen werd Danjuma achtervolgd door blessureleed. Daardoor kwam hij tot vanavond pas zes keer in actie. Door zijn blessure riep Louis van Gaal hem vorige maand ook niet op voor de Nations League-duels van het Nederlands elftal. Danjuma, die vooralsnog zes keer in actie kwam voor Oranje, zag zijn kansen op deelname aan het WK in Qatar daardoor slinken. Maar in de thuiswedstrijd tegen Osasuna bewees hij dat hij meer en meer de oude aan het worden is. Danjuma opende na 42 minuten de score, nadat hij Osasuna-doelman Sergio Herrera met een leep balletje achter het standbeen had gepasseerd. 

Na zeven minuten in de tweede helft verdubbelde de rappe aanvaller de score. Ditmaal trof hij raak uit een strafschop. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-0. Het waren zijn eerste competitietreffers van dit seizoen. Danjuma scoorde wel al in de UEFA Conference League. Op 6 oktober was hij trefzeker in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Austria Wien. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen