Veel lof voor 'held' Botman: 'Missie Ronaldo geslaagd'

17 oktober 2022, 11:35

Sven Botman is in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling bij Newcastle United. De verdediger, die Lille deze zomer verruilde voor een avontuur bij de Engelse middenmoter, zag zijn status zondag alleen maar groeien door Manchester United op 0-0 te houden.

Botman kreeg veel complimenten na afloop van die wedstrijd. 'De reputatie van Sven Botman blijft groeien na opnieuw een sensationeel optreden in een zwart-wit shirt tijdens het 0-0 gelijkspel met Manchester United. De Nederlander is een sterke samenwerking aangegaan met Fabian Schar, die ook indruk maakte in de remise op Old Trafford', schrijft The Chronicle, dat hem als held bestempelt.

Coach Eddie Howe is eveneens tevreden. "Hij is een zeer nuchtere jongen. Hij is erg gefocust op zijn werk en ook erg ambitieus en wil graag beter worden", zei de coach na afloop. "Hij luistert en leert altijd, dus hij ontwikkelt zich heel, heel goed. Het was opnieuw een geweldige dag voor hem."

Botman stond oog in oog met Cristiano Ronaldo, die niet tot scoren kwam en na rust werd gewisseld. 'Botman's missie was om de 37-jarige stil te houden en dat deed hij precies, waarbij de veteraan moeite had om invloed uit te oefenen op het spel totdat hij werd vervangen door Marcus Rashford', aldus de krant.

Lees ook: Rashford beloont dappere wissel Ten Hag niet tegen Newcastle

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ronaldo scoorde 2 keer. Maar beide treffers werden afgekeurd. 1 daarvan was twijfelachtig. Ronaldo scoort al het hele seizoen niet, dus zo bijzonder is deze prestatie van Botman niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen