Kritiek op tirade Schreuder: "Dit is een coach die de druk voelt"

17 oktober 2022, 09:55

Alfred Schreuder kan niet overal op begrip rekenen na zijn ongekende tirade van zondagavond. Na de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior haalde de coach van Ajax keihard uit naar de media, die zich volgens hem schuldig maken aan stemmingmakerij en het verspreiden van leugens.

In een woest betoog haalde Schreuder uit naar iedereen die kritisch is op Ajax. "Dit is een trainer die de druk van een grote club voelt", constateerde Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Het gaat er niet om of hij wel of niet een punt heeft, als trainer van een grote club krijg je dit gewoon op je bordje. Ik vind het alleen vrij vroeg", aldus de oud-spits.

Lees ook: "Als ze me willen ontslaan

Ibrahim Afellay vindt de kritiek op de coach van Ajax meer dan terecht. "Als je meer dan 100 miljoen investeert, mag je toch wel verwahten dat er kwaliteit op het veld staat?" Dat Schreuder later benoemde dat Ajax met een onervaren directie naar aanwinsten moest zoeken, stuitte op onbegrip bij Afellay. "Hij deelt indirect ook een sneer uit aan de directie."

"Hij zegt dat Marc Overmars is weggegaan. Er wordt nu veel gewezen naar elkaar. Wie heeft nu eigenlijk de leiding bij Ajax, wie is de baas? Onder Overmars was dit allemaal niet gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig. Dit maakt het punt wat Schreuder maakte alleen maar sterker. De media gaat rustig door met het negatieve domme gelul.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz maar terug!

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Viel allemaal wel mee inderdaad. Hij is nou niet bepaald een grote naam in de trainerswereld, maar wellicht niet minder kundig. Dan doet het pijn als je moet toezien dat je beste spelers vertrekken en je er middelmaat voor terug krijgt. Bergwijn is goed, maar moet eigenlijk op de positie van Tadic en Blind kan het verdedigend niet meer aan. Dan zijn je meest ervaren spelers en bovendien betrokken bij de club, niet meer in staat om op het niveau te presteren dat we de afgelopen jaren gewend zijn geweest. Ajax zou gek genoeg 5-3-2 moeten gaan spelen, dan hoeft Blind niet in de mandekking en kan Tadic lekker achter de 2 spitsen Brobby en Bergwijn. Bovendien komt ook Wijndal in zijn kracht te spelen als linkervleugel verdediger. Het enige slachtoffer van dit systeem is dan Berghuis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen