Brobbey kritisch op eigen optreden: "Hadden er vijf moeten zijn"

17 oktober 2022, 07:51   Bijgewerkt: 17 oktober 2022, 08:00

Brian Brobbey was zondagavond tevreden dat hij op het scoreformulier terecht kwam, maar bleef toch kritisch op zijn afronding in de wedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior was de jonge spits goed voor twee doelpunten, maar volgens Brobbey zelf lagen er genoeg kansen om dat aantal uit te breiden.

Op de persconferentie gaf Brobbey toe dat hij bij zijn terugkeer in de basis erg gebrand was om trefzeker te zijn. "Ik was zeker heel hard op zoek naar de goal. Als spits wil je natuurlijk scoren. Je wil graag aan de bal zijn en bij goals betrokken zijn. Bij voorzetten hoop je er ook te staan", aldus de Ajacied.

Dankzij de twee treffers komt het totaal van Brobbey dit seizoen op zes doelpunten in de Eredivisie. Hiermee loopt hij een doelpunt achter op Steven Bergwijn, die momenteel clubtopscorer is van de Amsterdammer. Toch blijft Brobbey streng voor zichzelf na de gemiste kansen in de Arena. "Of dat er genoeg waren? Nee, zeker niet. Het hadden er misschien vijf moeten zijn." Toch laten de doelpunten een goed gevoel na bij de spits. "Als Brian niet scoort, dan is hij niet blij. Ook al winnen we. Zonder goal kan ik niet goed slapen. Vanavond slaap ik goed."

Reserverol reden tot discussie

Dit seizoen moet Brobbey de concurrentiestrijd aangaan met Mohammed Kudus in de spits, waardoor hij onder andere in de Champions League-duels vaak op de bank plaats moest nemen, Ajax-trainer Alfred Schreuder sprak zich in de persconferentie al uit over de prestaties en de situatie van Brobbey. "Het is belangrijk dat een spits scoort en dit is goed je hem graag wilt zien. Brian zit hier niet weg te rotten op de bank. Vorig seizoen speelde hij 255 minuten in totaal bij Leipzig, dit seizoen heeft hij in 6 van de 10 wedstrijden in de basis gespeeld. Hij wist ook dat hij vaak op de bank zou zitten. Ik bepaal dat." Brobbey zelf begrijpt de keuzes van de trainer, maar zou zelf graag meer willen spelen na zijn late wissel. "De trainer maakt de keuzes. Ik wilde wel de negentig minuten volmaken, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen